Inför LHC-Skellefteå AIK

Sju timmar kvar tills gonggongen går för rond fyra. Ifall AIK vinner i kväll och går i från Linköping i matchserien så ser jag inget scenario där de vita lejonen kommer ifatt. Det finns helt enkelt inte att de vinner tre raka matcher mot seriesegrarna.

Jag tror att Svensson står i kväll och ifall han gör det bra så står han även på fredag. Det finns ingen anledning till att Eriksson ska stå tre mtacher i rad när man har två såpass bra målvakter. Personligen håller jag nog dessutom Svensson som favorit. Det känns som att han har en högre lägsta-nivå än Eriksson och på så vis vet man vad man får med Svensson i målet. De matcher som Eriksson släpper in ett tidigt mål blir han fort darrig och lite spretig. Håller han å andra sidan nollan i två perioder så gör han nog även det i tredje (särskilt om motståndarna har 0 skott på mål i tredje perioden, som LHC hade senast).

Blir spännande att se ifall det bjuds på nya konstellationer i kvällens laguppställning. De två senaste matcherna har det ju ändrats en del. Allra senast så verkade kedjan med Lindström, Bellemare och Möller vara framgångsrik så de bjöd åskådarna på en och annan läckerbit – dock utan att göra mål. Den blev senare isärplockad då man även gjort stora förändringar under matchens gång.

Jag känner nog ändå att det är dags att återgå till de vanliga kedjorna. De enda som producerat enligt (och över) förväntan är tredjekedjan som med undantag från förra bortamatchen hållits intakt. Firma Emanuelsson, Lindberg, Karlsson lär, inte minst efter senaste matchen, ha fångat LHC:s uppmärksamhet och då är frågan hur Melin tacklar det hotet. Kommer man – i ett försök till att hejda den nya superkedjan – att börja tumma på bevakningen av AIK:s ”stjärnor” såsom Bud, Jocke och Möller? Är det precis vad som behövs för att få igång poängmaskinen Holloway, så som vi minns honom från grundserien? Det återstår att se.

Törs jag sticka ut hakan och tippa 2-2 efter ordinarie matchtid och sedan vinst för AIK i sudden? Nä, jag säger att AIK vinner på ordinarie matchtid, 4 mål mot 2.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *