Dagen efter

En solig dag i ett trött Skellefteå. De allra flesta går liksom på halvfart då firandet pågått, i stort sett oavbrutet, sedan i torsdags då det blev klart. Idag är utan tvekan en välbehövlig vilodag för Skellefteå.

Som jag nämnt tidigare var det kul att se så mycket folk samlas på möjligheternas torg i fredags för att hylla mästarna – även fast tillställningen blev lite sådär. Staden har verkligen levt i helgen och överallt har man sett människor med gulsvarta halsdukar, mössor och tröjor.

ooo

De flesta har säkert fått nys om att Bud Holloway har planer på att förlänga med Skellefteå AIK. Ett år är det som gäller och kontraktet kommer innefatta en NHL-klausul (såklart). Bud berättar i en intervju med Norran om att han trivs bra i staden och hellre spelar kvar i AIK än att flytta till Ryssland och KHL för att bli multimiljonär.

Med Holloway ”säkrad” för nästa säsong ser ju AIK:s trupp väldigt lovande ut. Jag tycker att AIK nu borde lägga krut på att behålla Martin Sevc. Han har gjort ett fenomenalt slutspel och varit en ruskigt viktig kugge. Inte många kan motsvara tjeckens vinst-erfarenhet då han i år alltså tog sitt fjärde SM-guld. De tidigare tre har han med Färjestad.

ooo

Nu ska även jag ta mig lite vila efter denna trevliga helg som lider mot sitt slut. I morgon är det nya tag och då gäller det att ha laddat batterierna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *