Granberg kan vara VM-aktuell

Tre av fyra Skellefteåspelare spelade idag när Tre Kronor besegrade Tjeckien med 1-0. Joacim Eriksson satt på bänken men han kommer att stå imorgon när Sverige möter Finland. Alltså spelade Jimmie Ericsson, Oscar Lindberg och Petter Granberg.

Oscar Lindberg syntes inte till jättemycket men han spelade bra i boxplay där samtliga AIK:are fick mycket speltid.

Jimmie Ericsson var även han bra i boxplay och blixtrade även till ett par gånger i anfallszon. Ericsson spelade också mycket powerplay och där var han riktigt bra.

Petter Granberg gjorde en felfri match i mina ögon. Han spelade bra såväl fem mot fem som i boxplay, låg på rätt sida och använde sig av sin storlek och styrka. När Mikael Renberg räknade upp spelare som han såg som aktuella för VM och Granberg var en av dem. Jimmie Ericsson är ju som bekant redan lovad en plats i Tre Kronors VM-trupp.

Granbergs chanser till VM hänger nog mycket på vilka backar som kommer hem från Nordamerika. Exempelvis skellefteåsonen Adam Larsson kan tänkas förstärka Tre Kronor eftersom New Jersey Devils missar slutspelet.

Morgondagens match spelas alltså kl 14:00 och då är det Joacim Erikssons tur att visa upp sig. Luleåkeepern Johan Gustafsson stod idag och höll nollan mot Tjeckien och Johan Backlund stod i torsdags mot Ryssland. Det är hård konkurrens om målvaktsplatserna och även där kan det tänkas komma förstärkningar från NHL. Därmed gäller det att Joacim Eriksson gör en felfri match om han vill vara med och fightas om en plats i VM-truppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *