Inför Skellefteå AIK-Frölunda

Då var det äntligen dags. SHL-premiären bankar på dörren och väntan är över så snart som imorgon. Skellefteå inleder säsongen inför ett mest troligt fullsatt hemmahus där fjolårets framgångar ska hyllas innan pucken släpps.

Vad vet vi om Frölunda då? Frölunda har gjort en helt klart godkänd försäsong, möjligtvis med plusmeny där nya, fräscha, unga, Frölunda tidigt spåddes kunna rivstarta och utmana starkt. Ett Frölunda där Magnus Kahnberg tillsammans med Christian Bäckman tagit över som äldst i laget, båda födda 1980. Kahnberg som för mig känns som att det bara var för något år sen han var en uppstickare tillsammans med dåvarande nya, fräscha, unga, Frölunda. Vet inte vems ålder det säger mest om, min eller Magnus Kahnbergs.

Intressanta namn i frölunda och vilka jag hoppas få se mycket utav är ungtupparna som ska kriga och slåss om ordinarie platser samt där alla givetvis vill vara med och producera framåt. Jag tänker på en sån som Andreas Johnson, lovordad 18 åring som lyckades producera 54 poäng på 42 matcher i j20 superelits grundserie under fjolåret. Även Alexander Wennberg som slog igenom i Djurgården ifjol samt gjorde ett riktigt bra JVM ska bli intressant att se. Sedan har jag mina personliga favoriter i Dick Axelsson och John Klingberg. Spelare med bra händer och lekfulla sinnen. Den senare som var med och vann SM-guld med SAIK ifjol missar dock återkomsten till Skellefteå pga att denne är på camp hos sin NHL-klubb Dallas Stars.

I Skellefteå saknades idag Oscar Möller på träning och spelar inte. Även Jimmie Ericsson missar premiären enligt norran.

Annars ser vi framemot en fartfylld drabbning i Skellefteå Kraft Arena på lördag.

Jacob

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *