Det är tisdag och hösten börjar bita sig fast

Sommaren gjorde sitt allra bästa för att hänga kvar men de kalla vindarna säger att hösten nu verkar vara här för att stanna.

Skellefteå AIK startar veckan med vind i seglen efter en stabil hemmaseger i lördags. Veckan bjuder på två matcher där man börjar med att möta Färjestad på bortaplan för att följa upp med ett efterlängtat norrlandsderby mot Luleå, på hemmaplan.

Oscar Möller och Jimmie Ericsson gjorde som bekant succé direkt i comebacken efter deras skador. Viktiga spelare för Skellefteå att få tillbaka där båda bidrar med mycket energi och offensiva kvaliter.

Någon som fick stå lite i bakgrunden i lördags var Joakim Lindström. Lindström toppar SHLs poängliga och när Ericsson/Möller snodde rubrikerna hade poängligaledaren ändå noterats för 0+3 i protokollet, snittar än så länge två poäng per match och har satt upp tre mål och fem assist på tavlan.

Stefan Steen gjorde sin SHL-debut från start mot AIK och gjorde det bra. Fick släppa en puck förbi sig men med lite flax så hade han nypt den också. Ska bli intressant att se vem som vaktar målet på torsdag mot Färjestad. Skellefteå har onekligen en knepig situation då man numera har tre målvakter som kan tävla om förstaspaden, det är en för mycket.

Jacob

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *