Inför Färjestad-Skellefteå

Efter lördagens styrkebesked flyger nu Skellefteå ner mot Karlstad för att möta Färjestad. Laget som för närvarande ligger sist i SHL efter fyra spelade omgångar. Det har snackats mycket om kris och Niklas Wikegård kallade Färjestad för ”Det sämsta lagbygget i modern tid.” men jag tycker inte vi ska räkna ut dom lila ännu.

Man har som jag ser det en ganska svag backuppsättning där den som ska vara med och producera framåt är Garrett Stafford som hittills står nollad i poängprotokollet och ligger -4 i statistiken gällande +/-. Utöver Stafford så har man David Liffiton som man hämtat från Italien, stor flopprisk då denne inte är särskilt offensivt skicklig och inte imponerat i defensiven hittills. Det ljuset man kan se hos Färjestads backar är väl kanske den finske backen Ville Lajunen som kan gnistra till ibland.

På forwardssidan så har man kvalitet men frågan är om man kanske litar för mycket på dom äldre. Rickard Wallin och Christian Berglund är bra hockeyspelare men frågan är vad man får ut av dessa. Tycker att man borde börja satsa yngre och hittills så är det ungtupparna som varit Färjestads offensiv. Pontus Åberg och tjecken Tomas Hyka är intressanta namn som är hungriga och vill vara med framåt. Båda födda 1993. Annars så gäller det för Färjestad att få igång hela truppen och börja tävla.

Som jag skrev tidigare tycker jag inte vi ska räkna ut Karlstad-laget ännu. Så länge jag kan minnas så lyckas alltid Färjestad hitta en väg för att vara med och tävla i toppen.

Kommer bli en bra match då Färjestad måste börja vinna samtidigt som Skellefteå vill fortsätta på samma spår

Jacob

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *