Inför Skellefteå-Luleå

Då var det äntligen dags, säsongens första derby. Trots att jag som uppväxt i Skellefteå har svårt att kalla det för derby så är det ändå speciellt.

Derby för oss Skellefteå-bor har alltid varit matcherna mot Björklöven och när Luleå-fansen skanderade ”vi hatar Skellefteå” i första mötet sen Skellefteås återkomst till SHL så svarade Skellefteå-fansen med ”vi hatar löven”.

Luleå har som alltid på senare år en stark trupp med blandade kvaliteter där man framförallt besitter en stark defensiv.

Man har två duktiga målvakter i Daniel Bellissimo och David Rautio där den senare tros vakta målet i dagens match. På backsidan så har man på pappret en av SHLs bästa uppsättningar, trots att man egentligen inte har någon som står för mycket poäng. Johan Fransson och Jan Sandström är spelare som alltid nämns som erkänt skickliga. Där den förstnämnda ska vara den som står för poängen framåt men trots sin individuella skicklighet har han haft svårt att komma upp i några större poängskörder. För att inte glömma backbjässen Pavel Skrbek, den gänglige tjecken med förflutet i Skellefteå.

Framåt så är det rätt likt fjolårets trupp förutom att man fått in en del förstärkningar. Att en spelare som Pär Ledin har återvänt till klubben tror jag bara gör gott, en retsticka som man älskar att ha i laget men hatar att möta. Ett annat spännande nyförvärv är Oscar Sundh, spelare med liknande spelstil som besitter stor potential. Sen ska vi självklart inte glömma Johan Forsberg som ju var med och vann SM-guldet med Skellefteå i våras, slitvarg med enorm dragkraft, stor lagspelare. Brukar även kunna hitta nätet med jämna mellanrum.

Luleå har fått behålla stommen i laget från förra året och framförallt de spelare som ska vara med och producera framåt. Jag pratar om Chris och Cam Abbott, Niklas Olausson, Linus Persson och Linus Klasen. Det kan bli viktigt för Luleå-laget i resan mot slutspelet, att ha spelare som vet vad som krävs.

Det blir en stenhård match som många sett framemot och jag garanterar en fullsatt, glödande, Skellefteå Kraft Arena. Fullt krig där ute.

Jacob

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *