Inför Växjö-Skellefteå

Onsdag och dags för veckans första match utav tre. Skellefteå har idag tagit sig ner till Växjö för att möta tabelljumbon som inte fått spelet att stämma så här långt.

Sett till defensiven så är det ingen jätteöverraskning att Växjö ligger på en sistaplacering.

I buren har man satsat på Scott Munroe, 31-årig målvakt som aldrig lyckats slå sig in i NHL, känns som en chansning. Ser man på backuppsättningen så känns även den halvdan och offensivt så har man ingen riktig profil som ska kliva fram. Om det ska vara någon så ska det vara Cory Murphy som man hämtat från KHL där denne gjorde 31 poäng på 52 matcher ifjol, ett bra facit. Någon som kan komma att spela en stor roll i att vända förlusttrenden är spelskicklige Sebastian Erixon, föredetta Timrå-backen som besitter stor potential.

Framåt så har man material, frågan är vad man kan få ut av det. Man har spenderat dyra pengar på både Rhett Rakhshani i år och Robert Rosén ifjol, båda är nollade i poängprotokollet efter sex spelade omgångar. Den sistnämnda vann poängligan 2011/2012 med 60 poäng på 55 matcher när denne spelade för AIK. Det är ett facit som Rosén bara kan drömma om just nu.

Rutin har man, ta spelare som Tomi Kallio som gjort över 500 matcher i SHL och Colby Armstrong som spelat nästan 500 matcher i NHL. Dags för dom att ta sitt ansvar och dra igång lagmaskinen och börja vinna matcher.

Har svårt att se hur Växjö ska kunna stå emot ett hårt jobbande, fartfyllt Skellefteå. Min gissning är att det antingen blir lite av en låsning för Skellefteå och ett jämnt slutresultat eller en total urladdning och onsdags-show.

Jacob

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *