Inför Skellefteå-Linköping

Efter gårdagens slitsamma seger så får vi hoppas att Skellefteå lyckats ladda om batterierna snabbt. I dagens match tar man emot formstarka Linköping och det förväntas bli en riktigt bra match.

Linköping har kommit ut starkt i inledningen av säsongen och man är skickliga i alla moment på banan. Kanske så är man det laget som är mest likt Skellefteå sett till spelidé och spelarmaterial. Man spelar med ett högt pucktempo och har minst sagt skickliga individualister.

I buren ställer man mest troligt 24-årige Christian Engstrand, egen produkt som spelat upp sig rejält genom åren och utvecklats till en av seriens bästa målvakter. Har just nu en räddningsprocent under 90% trots lagets framfart men jag är helt säker att denne kommer spela en betydande roll säsongen igenom.

Framför Engstrand så har man en stabil backuppsättning som leds av åldermannen Magnus Johansson som med sina tolv poäng på åtta matcher definitivt visar att denne håller än. Bortsett från Johansson så har man erkänt duktiga SHL-backar i Daniel Rahimi och unge Mattias Bäckman som båda var inblandade i landslaget i våras. Dessutom har man fått tillbaka den egna produkten Jonas Junland som sitter på en hel del rutin trots sina relativt unga 25 år.

Sett till Linköpings offensiva spel så finns det så här långt inte så mycket att klaga på. Pär Arlbrandt har stått för 17 poäng på åtta matcher, ett otroligt bra facit. Håller denne i sitt poängsnitt så slår Arlbrant poängrekord i SHL den här säsongen. I hälarna hänger Simon Hjalmarsson som gjort åtta mål på åtta matcher samt fyra assist. Linköping spelar med hög intensitet och fortsätter man med samma produktion framåt så kommer man bli extremt farliga. Hittills har man dessutom haft Mattias Weinhandl på skadelistan, pålåtlig poängplockare även han.

Det blir en högintressant match och förhoppningsvis får vi se lite känslor också. Det började hetta till lite i gårdagens drabbning mot Leksand men man kan fortfarande efterlysa mer glöd där ute.

Vilka tar taktpinnen från start? Vem av poängsprutorna Joakim Lindström och Pär Arlbrandt visar vägen idag? Klarar Linköpings backar av Skellefteås höga tempo?

Frågorna är många och jag är alldeles övertygad om att vi kommer få sen en riktigt bra hockeymatch hur som helst.

Jacob

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *