Markus Svensson förlänger med Skellefteå

Det var en enligt målvaktstränare Krister Holm en ”tilltuffsad” Markus Svensson som kom till Skellefteå säsongen 2012/2013. Svensson hade inte stått särskilt mycket i ”Gnaget” och hade även varit utlånad till Allsvenskan.

I Skellefteå blev det succé och Svensson har med sina blixtsnabba sidledsförflyttningar och stilfulla tv-räddningar blivit en publikfavorit i Skellefteå. Nu är han klar för två nya år i klubben.

”- Jag är framförallt tacksam för att jag får vara kvar i klubben, för jag ser väldigt bra möjligheter för mig att fortsätta att utvecklas här.” Säger Svensson till skellefteaaik.se

Som jag ser det så blir det här en bra lösning för båda parter. Markus Svensson har börjat axla rollen som första-keeper och han har även börjat samla på sig en hel del rutin där yngre målvakter kan ta rygg och lära.

Det här betyder alltså att man har klart med två målvakter inför nästa säsong. Markus Svensson och Erik Hanses. Återstår att se vad man fattar för beslut gällande Stefan Steen som har ett utgående kontrakt. Steen är ung och har otroligt hög potential. Väljer man att förlänga med Steen så kommer det nog bli en utlåning direkt från start nästa säsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *