Efter ”Trading deadline” med David Rundblad

David Rundblad har inte haft en spikrad inledning på sin NHL-karriär. Han draftades 2009 av St Louis Blues och har sedan dess tillhört fyra olika klubbar. Inför ”Trading deadline” så blev han klar för den fjärde och nuvarande.

Det blev Chicago Blackhawks, ett monster och regerande mästare. Med spelare som Jonathan Toews, Patrick Kane och Marian Hossa så har man ligans kanske allra vassaste offensiv.

– Det känns roligt att vara här, Chicago är ett skickligt och bra lag som alla vet. Dom spelar ju en lite mer offensiv hockey än Phoenix gör. Så jag hoppas att jag passar in bra.

General Manager Stan Bowman meddelade snabbt till Chicago-tidningarna att man haft ögonen på Rundblad under en längre tid.

– Jag hade hört att dom var intresserade av mig men fortfarande så blev jag lite chockad när det väl hände.

Det blev snabba ryck?

– Fick bara slänga ihop en väska och sedan åka till flygplatsen i princip men det känns väldigt roligt att vara här.

Rundblad hade en tung tid i Phoenix där man valde att skriva nytt kontrakt med honom men ändå inte ge honom chansen. En chans han hoppas få i Chicago.

– Jag kommer fortsätta jobba hårt och får förhoppningsvis chansen att spela matcher.

Hade du nånsin funderingar i Phoenix på att plocka bort visiret och bli expert på slå sarg ut? Kanske börja slåss?

– Jag kan inte slå sarg ut. Blir mer fel om jag försöker göra det. Minns en gång då jag skulle rensa pucken med ett slagskott, fick panik och missade pucken. Folk som sett mig i gymmet vet också att jag inte kan slåss… Med tanke på hur stor skada mina vänsterjabbar kan göra.

Du flyttar från öknen. Vad vet du om Chicago som stad?

– ”Don’t know much about the city but I think it’s a great city” citerar mig själv men funkar än. (Med citatet så refererar Rundblad till sin draft-intervju 2009. Det var innan engelska-läraren på Anderstorpsskolan nått ut till honom.)

David har nu gjort ett par träningar och börjat landa hos sin nya klubb. Nya ansikten och nya miljöer.

– Träningarna har gått bra. Man är ju ingen storsnackare bland nya människor så det tar alltid ett tag att lära känna alla.

Debut förväntas bli nu på söndag och trots utebliven speltid så här långt långt in på säsongen så ska formen inte vara något problem.

– Inget är väl säkert men hoppas på spel då. Formen är god, gjorde ett par mål på direktskott. Efter träningen var slut såklart men jag är på god väg.

Jag är helt övertygad om att Rundblad kommer att ta chansen, om han får den. David har alla kvaliteter för att bli en produktiv back i världens bästa liga och med den omgivningen som finns i Chicago så finns även alla förutsättningar. Debuten förväntas alltså bli mot Buffalo natten till måndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *