HV71 är nere för räkning men kapten Ericsson är inte nöjd

Det mesta stämde för Skellefteå AIK igår, iallafall offensivt. Ledning med 2-0 redan efter fyra minuter när två stycken utvisningar för bortalaget straffat sig rejält. Det blev totalt fyra mål i powerplay och sett till hela kvartsfinalserien så har man nu över 50% i powerplay och 100% (!) i boxplay.

– Vi är inte nöjda, det finns mycket att anmärka på, sa Jimmie Ericsson direkt efter matchen.

Till viss del kan jag väl hålla med om att försvarsspelet inte var helt okej men under de första två perioderna så var inte HV71 med i matchen. Ingenting att stirra sig blind på, åtminstone inte efter att ha tagit en 3-0 ledning i matchserien. Fullt fokus mot fredag när nådastöten ska sättas.

***

Oskar Sundqvist åkte på en ful tackling i slutet av Andreas Jämtin och fick utgå, tränade inte heller imorse och hans status är oklar. Händelsen lär vara anmäld iallafall.

Bud Holloway som skådades på läktarplats igår ska vara tillbaka inom kort, han hälsar att det känns bättre för varje dag.

Annars så tror jag att man har en bra känsla. Skönt att få en 3-0 ledning och kunna åka ner till Jönköping på fredag med vetskap om att kvartsfinalserien kan vara över där.