Får vi se ett avgörande idag?

Ikväll är det alltså dags för kvartsfinal 4:7 nere i Jönköping och Skellefteå leder som bekant med 3-0 i matcher och har chansen att sätta spiken i kistan ikväll.

Skellefteå ser ut att spela med ett bra självförtroende och nu när man verkligen fått igång ”special teams” på allvar så ska man vara svårstoppade. Den största fördelen med att vinna med 4-0 i matcher är att Markus Svensson får vila lite extra innan semifinalspelet drar igång.

Det fanns defensiva brister senast som jag är säker att man pratat om men samtidigt, ledning med 5-1 i hemmaborgen, match nummer tre och 20 minuter kvar att spela, jag förstår att man slappnar av lite.

Jag tror att Skellefteå avslutar säsongen för HV71 ikväll och sen återstår det att se vilka man får i semifinalen.

***

En av anledningarna att man älskar ishockey är känslorna och engagemanget det drar med sig. Gårdagens kvartsfinal mellan Växjö och Luleå var ett typexempel på hur underbar den här sporten kan vara. Luleå hade bortaledning med 0-3 och såg ut att gå mot en otroligt viktig seger men med två minuter kvar av tredje perioden så var Växjö ikapp.

Luleå segrade i förlängningen och tog sin första vinst på åtta matcher, psykologiskt viktigt. Nu har man en riktigt bra chans att kvittera i matchserien. Nästa match spelas hemma i Coop Arena på lördag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *