Semifinaldags och vi öppnar i Skellefteå Kraft Arena

Skellefteå tar ikväll emot Linköping i hemmaborgen för att dra igång semifinalspelet. Det har alltså blivit så att man fått möta HV71 (placering tio i grundserien) och Linköping (placering nio i grundserien) så här långt i slutspelet.

HV71 kan jag köpa att det vart helt perfekt för Skellefteå. Ett ljummet motstånd med en dålig säsong bakom sig men jag vet inte om jag kan säga detsamma om Linköping. I kvartsfinalserien mot Frölunda så fick LHC det mesta att stämma och man har på pappret ett otroligt skickligt lag. Blir en högintressant semifinalserie.

Skellefteå har fått vila lite extra och rehabilitera småskavanker vilket talar för att man kommer kunna gå ut hårt. Linköpings målvakt Christian Engstrand sa direkt efter avancemanget att LHC ska försöka spela som förra året när man mötte Skellefteå. Den serien slutade visserligen 4-1 till Skellefteå men det var absolut den tuffaste.

Ikväll drar det igång. Får vi se ett fullsatt Skellefteå Kraft Arena äntligen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *