Förlust på straffar i hett premiärderby.

Period 1.
Ett hett derby visste vi att det skulle bli, men så hett att det skulle starta brandlarmet förväntade jag mig ej. Men efter en snabb diskussion mellan domare och säkerhetsansvarige så kunde matchen startas. Matchen startade ganska trevande där lagen kände på varandra och spelarna kände på SHL-atmosfären. Den första chansen kommer när Kirill Kabanov dribblar bort sin back i sarghörnet och bryter in mot mål men blir upphakad och tappar chansen för avslut. Några minuter senare så trodde John Norman att han hade gjort säsongens första mål men målet blev snabbt bortdömt för hög klubba, ett beslut som var helt korrekt. Efter det bortdömda målet så drabbas SAIK av en utvisning och spelar i det efterföljande numerära underläget väldigt stabilt men med några få sekunder kvar skjuter Jan Sandström in sitt första mål sedan slutspelet 2012/2013. Kort därefter så kan Pär Lindholm  skjuta sitt första SHL-mål via Sandströms skridsko.

Period 2.
I andra perioden så är det återigen Pär Lindholm som är vaken framför mål och snappar upp en tveksam retur av Larsson och sätter den i nätet. Efter målet så känns det ett tag som att SAIK är på väg att ta över spelet men då drabbas man av två snabba utvisningar och man klarar av den första men i det andra numerära underläget så tar det bara två sekunder innan Per Ledin helt omarkerad kan sätta en retur i nättaket. I andra perioden tvingas Pontus Petterström att utgå, hann inte se varför, vilket tvingade Wallsson att möblera om i formationerna och det gör att Andrew Calof får klocka mer istid och han visar upp sin snabbhet när han fintar Dean Kukan och sedan går mot mål och sånär skapar ett riktigt vasst läge framför mål. Överlag så i andra perioden så är det Luleå som har mer långa anfall men i målchanser så är det väldigt lika..

Period 3.
Matchen igenom så var Cam Abbott framme och slog på Markus Svensson men Martin Lundberg står upp på ett bra sätt och tar det smutsiga jobbet för laget.
Det märks att lagen kommer från en tung träningsperiod då bägge lagen bjuder på många slarvpassningar. Båda lagen får varsin chans att avgöra matchen då först Pär Lindholm är centimeter ifrån att sätta sin tredje kasse efter en snabb kontring som startar med att Calof snor pucken i egen zon och snabbt vänder spelet. Luleås chans kommer med ett par minuter kvar då Lucas Wallmark slår en genomskärare som friställer Daniel Zaar som försöker smyga in pucken mellan benen på Markus Svensson men den iskalle SAIK-målvakten läser det och räddar en poäng för bortalaget.

Period 4.
En period som saknade heta målchanser och mest bjöd på böljande spel där inget lag riktigt vågade gå framåt och då blotta sig bakåt.

Straffar.
Inget av lagen verkar ha tränat straffar på försäsongen, dom dåliga straffarna avlöste varandra och det dröjde ända till matchens tionde straff innan Daniel Zaar kunde avgöra med en klassisk sidledsdragning följt av ett backhandavslut i nättaket.

Utropstecken i SAIK! Pär Lindholm, vilken debut! Och då tänker jag inte bara på de två målen, som i ärlighetens namn var ganska slumpartade, men även i spelet så deltog Kusmarkssonen och visade upp ett helt respektlöst spel mot de stora försvararna i Luleå.
Frågetecken i SAIK? Patrik Zackrisson, nu menar jag inte alls att Zac var dålig. Men jag förväntar mig ändå att han ska delta mer i spelet och vara den ledande spelaren. Men känns lite malplacerad i en kedja med Adam Pettersson och Martin Lundberg. Med Mikko Lehtonen tillbaka så kommer nog Martin få lämna kedjan och Mikko gå in där och det känns som en perfekt kedja för Zac.

Utropstecken i Luleå! Per Ledin, gör det han gör bäst. Är en jobbig jäkel för motståndarna och satte dessutom kvitteringsmålet efter en målvaktsretur.
Frågetecken i Luleå? Daniel Zaar.Visst, avgör matchen. Men missar många enkla pass och får inte alls sina direktskott i PP. Förväntade mig mer av honom, verkade lite övertaggad.

Sist men inte minst. Kommer ni ihåg vad jag tippade före matchen? Skulle ha satt månadslönen på det resultatet känner man såhär i efterhand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *