Steen matchhjälte för Lakers, Frögren syndabock för LIF.

Då hade tio av tolv lag debuterat i årets SHL och skakat av sig premiärnerverna. Undertecknad hade igång Växjö-HV71 samt Frölunda-Brynäs, Växjö och Frölunda som båda två är tippade topplag och som i premiären motsvarade förväntningarna och enkelt plockade hem tre poäng vardera.

Nedan följer en sammanfattning av kvällens matcher, de två första matcherna såg jag så där följer lite utförligare texter.

Växjö – HV71 2-0. Ett rättvist resultat då Växjö var det hetare laget matchen igenom, med en stekhet Liam Reddox som stod för kvällens båda mål och en debuterande Stefan Steen som såg riktigt bra ut och stod för ett par kvalitativa räddningar när han inkasserade en nolla.
Målskyttar: Liam Reddox x2

Frölunda – Brynäs IF 4-0. Ett oinspirerat och uddlöst Brynäs hade ingen chans när man gästade Scandinavium och topptippade Frölunda. Hemmalaget tog tag i taktpinnen redan från start och släppte den aldrig. Mattias Janmark och finske supertalangen Artturi Lehkonen stod för varsitt mål och det är väl starten som alla Frölunda-anhängare hade hoppats på. Som om inte förlusten var nog bitter för Brynäs så skadades även den viktige forwarden Greg Scott efter en kollision med medspelare, en spelare som Brynäs kommer att behöva så man får hoppas att det inte är något som håller honom borta från spel en längre tid.
Målskyttar: Mattias Janmark, Artturi Lehkonen, Christoffer Persson, Mikael Wikstrand.

Leksand – Färjestad 1-2. Leksand hade ledningen ett bra tag in i den tredje perioden men efter en individuell prestation av norske Martin Röymark så kunde Färjestad kvittera och med endast en minut kvar så fick Jonas Frögren ikläda sig rollen som syndabock då ett pass från vänstra tekningscirkeln touchade backgigantens skridsko och ställde Alsenfelt i målet.
Målskyttar: LIF: Veli-Matti Savinainen. FBK: Martin Röymark, Joakim Nygård.

Modo – Örebro 1-3. Ett tippat bottenmöte som tydligen ska ha varit ett riktigt sömnpiller. Positivt för Örebro att deras förväntade målspruta Derek Ryan fick näta i debuten.
Målskyttar: Modo: Victor Olofsson ÖHK: Ville Viitaluoma, Derek Ryan, Tomas Skogs.

Nu ser vi framemot lördagens hemmamatch då Modo gästar Skellefteå Kraft Arena. Två lag som förlorade sina premiärer och garanterat är revanschsugna.

I skymundan av SHL så har ju även Hockeyallsvenskan startat, en serie som tippas bli den bästa och mest underhållande på länge med många lag som storsatsar för att ta sig upp nu när SHL skall utökas med två lag.

Resultat:
Malmö Redhawks – Björklöven 6-1. Umeålaget hade ingenting att hämta när man gästade det enormt favorittippade Malmö Redhawks.
VIK Västerås HK – HC Vita Hästen 2-5. Norrköpingslaget stod för en riktigt skräll redan i första omgången. Ett wakeup-call för Västerås?
AIK – Södertälje SK 2-3 efter straffar. Efter två sena mål från SSK så gick matchen till straffar där SSK drog det längsta strået.
BIK Karlskoga – Asplöven HC 2-4. Ännu en skräll, oerhört imponerande bortaseger av Haparandalaget.
Karlskrona HK – Almtuna IS 4-3 efter straffar. Skön vinst för KHK som tappat många av förra säsongens stjärnor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *