Gameday, omgång 2.

Lördagen den 13e september är nu här och det var äntligen dags för årets upplaga av Skellefteå AIK att få göra sin hemmapremiär i SHL. Två lag som båda förlorade sina premiärer, så räkna med två lag som kommer att göra allt för att inte starta en negativ trend.

Modo, som undertecknad tippade sist i årets SHL, har en svagare trupp än på många år. En trupp utan den där riktiga spetsen, istället måste hela Örnsköldsvik hoppas på gamla rävar som Per-Åge Skröder, Samuel Påhlsson och Niklas Nordgren. En trio spelare med respektabla karriärer, men i ishockey kan man inte bara leva på gamla meriter och nu måste dom visa att dom är redo att bära detta Modo på sina axlar. Ungtuppar som Gustav Possler, Adrian Kempe och Victor Olofsson har framtiden för sig men är inte spelare som är redo att leda ett lag på högstanivån ännu.

Skellefteå, som startade med en förlust efter straffar,  är på förhand favoriter i denna match och lär vilja sätta upp ett högt tempo från första nedsläpp. Det finns många nya spelare i denna trupp som kommer att vilja visa upp sig för sin nya hemmapublik och jag räknar med en intensiv start från de svartgula med många avslut och fysiskt spel. Hur länge tar det innan Anton Karlsson tryckt upp sin första spelare i planket?

Undertecknad gör i afton sin första match som liverapportör, (heter det ens så?), och jag hoppas att ni som inte tar er till Templet följer denna liverapport. Den kommer säkert att innehålla en hel del felstavningar och misstag, men det är av misstag man lär och efter några matcher kanske även denna man bjuder på felfria rapporter.  Något som talar till min nackdel är mina enorma korvar till fingrar som på en liten laptop ofta ställer till med bokstäver som hamnar fel.

Skellefteås laguppställning samt mitt tips på hur matchen slutar kommer närmare matchstart. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *