Fullsatt i Globen, tomt i Gavlerinken.

Denna onsdagskväll bjöd på tre matcher i SHL där nykomlingen Djurgården bjöd på störst show. Inför ett i stort sett fullsatt (13117 i publiken) så kunde Djurgården enkelt och rättvist besegra ett blekt Leksand med 4-1. Matchens gigant var hemvändaren från NHL, Mikael Samuelsson som visade klass matchen igenom. I spelet fem mot fyra så visade den f.d NHL-spelaren att han har något som de flesta andra saknar i SHL och vid 2-0 målet så bjöd han sin kedjekamrat Joakim Eriksson på ett smörpass, när han åkte igenom Leksands box och med ett backhandpass, som skar igenom slottet till en fristående Eriksson, bjöd publiken på en stor påse hockeygodis.
Leksand då? Ett Leksand som efter en stark säsong som nykomlingar i SHL förra året nu  i år gått ut med målsättningen att man ska bli ännu bättre och placera sig högre upp i tabellen men hittills inte visat upp någonting som kan få hemmapubliken att dra på smilbanden. Man har sett riktigt slöa och sega ut i försvaret och framåt så har man saknat effektiviteten som krävs för att vinna matcher. Just försvaret är ett stort problem, man har ju på papperet den klart segaste och tyngsta backuppsättningen och det kan inte bara vara Kevin Kapstad som ska stå för farten. Här måste Tommy Salo, sportchef i Leksand och OS-guldhjälte i Lillehammer -94, agera om han vill ta sitt Leksand till slutspel i vår.
Det enda glädjeämnet hittills i Leksand är de tre finländske nyförvärven Tomi Sallinen, Toni Kähkönen och Veli-Matti Savinainen som sett riktigt vassa ut i de tre inledande matcherna. Här har Leksand något att satsa på och Appelgren borde ösa istid över dem, framförallt i det numerärera överläget.

Målskyttar för Djurgården: Mattias Guter, Mikael Ahlen, Joakim Eriksson och Markus Ljungh. Målskytt för Leksand: Tomi Sallinen.

Guld-tippade Växjö Lakers åkte ikväll upp till Gävle och Gavlerinken för att ta sig an Brynäs IF som inlett säsongen med förlust borta mot Frölunda i premiären och vinst hemma mot Leksand.
Matchen blev till en kamp mellan Växjös offensiv och Bernhard Starkbaum i hemmakassen, en kamp som den Österrikiske målvakten länge såg ut att vinna då han motade alla Växjös 38 skott samtidigt som Sebastian Enterfeldt såg till att Brynäs, inte helt rättvist, tog ledningen med 1-0 i upptakten av mittenperioden.
Ett mål som länge såg ut att bli matchavgörande då Växjö gång på gång försökte att forcera in kvitteringen men Starkbaum gång på gång försvarade sin målbur med alla kroppsdelar en manskropp besitter. Men med endast tre sekunder kvar av tredje perioden så tvingades Starkbaum att kapitulera efter att Växjös Robert Rosén vunnit en tekning i offensiv zon, en tekning som gick snett bakåt till lagkaptenen Tomi Kallio som helt otagbart satte trissan i bortre krysset.
Matchen gick således till förlängning och senare straffar, väl där så drog Växjö det längsta strået efter att den ovane målskytten Noah Welch samt den skicklige Nick Johnson satte sina straffar samtidigt som debuterande Cristoffer Nihlstorp räddade alla hemmalagets försök.
Vad det kommer pratas mest om efter denna match? Den usla publiksiffran i Gavlerinken, det är bara tredje omgången men redan så sviker Gävle-borna sitt Brynäs. Endast 3507 personer letade sig till arenan, väldigt dåligt.

Målskyttar Brynäs: Sebastian Enterfeldt Målskyttar Växjö: Tomi Kallio och Noah Welch (avgörande straff)

Kvällens sista match spelades mellan Örebro och Luleå, vinst för Luleå med 1-3. Denna matchen såg jag tyvärr inget av men noterar ändå att Lucas Wallmark återigen hamnar i poängprotokollet. Ikväll så samlade han på sig två poäng efter ett assist till 1-2 målet och ett mål i PP som betydde 0-1. Luleå har öppnat starkt och leder serien efter tre omgångar.

Målskyttar Örebro: Johan Motin Målskyttar Luleå: Lucas Wallmark, Kristian Näkyvä och Dean Kukan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *