Leksands IF – Skellefteå AIK Omgång 4.

Om cirka en timma släpps pucken i Tegera Arena. Hemmalaget Leksand, som hittills har noll poäng, är i en liten kris och behöver verkligen dagens tre poäng. Men motståndet Skellefteå AIK har startat riktigt bra och kommer inte ge upp dom där tre poängen så lätt.

Känslan när man kollar igenom Leksands lag är att man har för många stora, sega backar. En punkt som kommer att passa det kvicka, skickliga Skellefteå-laget då spelare som Norman, Calof, Adam P m.m kommer att kunna åka ifrån sina motståndarbackar och skapa riktigt bra kontringslägen.

Jag träffade Martin Sevc just innan laget skulle flyga söderut igår. Martin var väldigt nöjd med starten av säsongen och säger att han själv känner att han börjar komma in i spelet mer och mer. – Vi hade en riktigt bra match senast mot Linköping och tar med oss en positiv känsla till morgondagens match (läs idag), om vi bara spelar som vi gjort hittills så kommer vi att flyga hem med tre poäng, säger Martin Sevc angående dagens match.
Vi fortsätter att prata men lämnar ämnet hockey och kommer in på hur flytten tillbaka till Skellefteå känns och Martin säger att han är riktigt glad över att vara tillbaka. -Jag har kommit till ett bra lag, en bra stad och en bra plats för min familj. Mina barn älskar att bo här uppe och vi har fått tag på en fin bostad ganska nära arenan så allt känns perfekt, säger Martin Sevc om flytten.

Fick även en minut med Bert Robertsson. Bert såg framemot att åka ner till Leksand och spela i Tegera Arena som alltid bjuder på bra stämning och mycket folk. Vi kommer in på ämnet sega backar och att Leksand är det lag i serien som kanske har flest antal i den kategorin. Bert säger att man kommer att försöka utnyttja det och använda sin fart. Men att mycket hänger på vilken nivå domaren lägger ribban. – Om domaren inte tar för  spelförstörande moment så kan nackdelen med sega, stora backar vändas till en fördel, säger Bert Robertsson angående domaren och sega backar.
Vad slutar matchen?
– Vi har haft många jämna matcher mot Leksand och det tror jag att dagens match också blir. Men vi går nog segrare i slutändan och vinner med 3-2, säger Bert om matchen.

Så här ställer Skellefteå AIK upp i afton:
Målvakter: Markus Svensson, (Erik Hanses)

Första femman:
Niclas Burström, Fredrik Lindgren
Adam Pettersson, Patrik Zackrisson, Daniel Widing

Andra femman:
Tim Heed, Martin Sevc
Martin Lundberg, Erik Forssell, Kirill Kabanov

Tredje femman:
Erik Andersson, Anton Lindholm
John Norman, Pär Lindholm, Andrew Calof

Fjärde femman:
Sebastian Aho, Arvid Lundberg
Pontus Petterström, Axel Holmström, Anton Karlsson

Vad tror då jag att matchen slutar? 1-4 till Skellefteå efter en jämn inledning men ju längre matchen går så kommer Skellefteås styrka och skicklighet att bli för mycket för dala-laget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *