Mikko Lehtonen om skadan, lagets start på säsongen och om att återvända till Helsinki.

10706336_10205116469891789_686989134_n

Mikko Lehtonen är på väg tillbaka efter sin skada och under fredags-förmiddagen så körde han ett eget pass på is där han främst nötte teknik och avslut. Elithockeybloggen fick en snabb pratstund med den riktigt trevlige finländaren.
Vi börjar med att prata lite om matchen mot Linköping och Mikko är väldigt nöjd med sitt nya lag. – Vi spelar en perfekt match där vi går ut hårt och sedan äger matchen med vår fart och finess. Jag är väldigt imponerad över vad grabbarna gjorde på isen. Självklart så kliar det i kroppen av att inte kunna vara med och bidra men dom verkar ju inte behöva mig, säger Mikko och skrattar.
Mikko säger att han börjar känna sig starkare och starkare i kroppen, och ser med tillförsikt framemot att få göra säsongsdebut. En debut som han gärna hade gjort nästa Onsdag då laget möter Helsinki, hans ”hometown” som han väljer att kalla det. Men han säger själv att den matchen nog är för nära inpå men returen i Helsingfors veckan efter har han ställt in siktet på. En match som han verkligen inte vill missa då familj och vänner kommer vara på läktaren.

Vi avslutar med att prata lite om Lördagens (läs idag) match mot Leksand. En match som han tror blir tuff men om laget behåller farten och skickligheten från Linköpings-matchen så kommer Skellefteå AIK att vinna relativt komfortabelt.

Robin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *