Skellefteå fortsatt obesegrade i SHL.

Fyra matcher, tre vinster och en förlust efter straffar. Ja, starten av årets SHL har verkligen fortsatt på samma sätt som förra säsongen avslutades för de regerande mästarna Skellefteå. Så här långt så har laget plockat tio av tolv poäng och sitter på en riktigt fin målskillnad (14-6). Skellefteå har tagit steg från matchen mot Luleå till matchen mot Linköping, där man blivit bättre och bättre. Men dagens match var ett litet steg tillbaka då laget inte visade upp samma frenesi och kreativitet som de tidigare matcherna.

Men en vinst är en vinst och att vinna borta mot ett desperat Leksand när man själv har en dålig dag är ändå imponerande. Matchen var länge mållös men i den tredje periodens sjätte minut så fick Andrew Calof sätta sitt andra mål för säsongen, framspelad av Pär Lindholm. Kul för Calof att det äntligen börjat lossna och här kan Skellefteå ha gjort ett riktigt fynd. Kedjan med Calof, Lindholm och Norman ser riktigt bra ut och verkar verkligen trivas ihop.
Tretton minuter in i den avslutande perioden så laddade Tim Heed bössan från blå och pucken satt kliniskt högt upp vid stolpen. Ett riktigt snyggt mål som nog kändes riktigt skönt för Tim Heed. Tim som ifjol hade en svag säsong har hittills i år sett riktigt bra ut och fortsätter denna formkurva spikrakt uppåt så har Skellefteå fått den offensiva back som kan dominera på blå.

I Skellefteå ikväll så var Markus Svensson den klart bäste på isen. Markus gjorde en riktigt stark säsong ifjol men frågan är om han inte ser ännu bättre ut i år. Helt klart är i alla fall att han tillhör SHL:s topp tre bästa målvakter.
Bland utespelarna så var nämnde Tim Heed en av de som utmärkte sig mest. Med en otrolig kyla på blå-linjen och en offensiv kreativitet som saknats i Skellefteås försvarslinje så är han just nu riktigt kul att se på. En till spelare i försvarslinjen som imponerade är Martin Sevc som är dominant i allt han gör ute på isen.
Framåt så var det ingen som stack ut från mängden. Patrik Zackrissons lina har fortsatta problem att få det och lossna, man skapar lägen men det låser sig i avsluten.

Målskyttar SAIK: Andrew Calof, Tim Heed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *