CHL, Schremp och bekväma problem.

Under kvällen så har vissa matcher ur den femte omgången av CHL spelats. Och det vart en lyckad blågul kväll där tre utav fyra lag lyckades vinna.
HV71 kan nu börja fokusera hundraprocentigt på SHL då man ikväll förlorade mot finska JYP Jyväskylä med 4-3 efter strafflägning. En förlust som med allra största sannolikhet innebär att HV71 inte tar sig vidare ur gruppspelet.
Luleå lyckades med det HV71 misslyckades med, att vinna mot ett finskt lag, då man besegrade Lukko Rauma med 3-1. Ett resultat som tydligen ska varit helt rättvist och som innebär att Luleå kommer att vinna sin grupp ifall man inte förlorar den sista matchen på bortaplan, mot just Lukko Rauma, med 9 mål eller mer.
Färjestad gjorde vad som krävdes mot Vålerenga och vann med 4-1. Karlstads-laget har dock inte avancemanget till slutspel i sina egna händer då man med en match kvar ligger på tredje plats i sin grupp och måste förlita sig på att Vienna Capitals slår Zurich i sista omgången.
Djurgården har i skrivande stund en mäktig 8-0 ledning mot Tjeckiska Zlin (!!). Ett resultat som definitivt fick mina ögonbryn att höjas. Har inte sett något av matchen så vet tyvärr ingenting om tjeckerna ställt upp med ett b-lag eller om DIF helt enkelt spelat riktigt bra.

 

 

Dagens nyhet var ju annars Skellefteås värvning av Rob Schremp. En youtube-kändis med alla sina delikata straffar som han slagit i NHL. En värvning som jag tror kommer att höja Skellefteås powerplay markant och nu kan Wallsson & co ställa upp med två riktigt vassa femmor i det numerära överläget.
Värvningen gör också att bredden och konkurrensen på forwardssidan höjs rejält och som jag ser det så har nu laget fjorton forwards som allihop förtjänar att gå in på de tolv forwardsplatserna och detta skapar bekväma problem för tränartrojkan som nu inte behöver stå och falla på enskilda spelare utan kommer ha en bredd där vem som helst som inte spelar kan hoppa in och göra bra ifrån sig.

Fjorton forwards som alla förtjänar speltid skrev jag. Och de fjorton forwards jag syftar på är Andrew Calof, Erik Forssell, Axel Holmström, Kirill Kabanov, Mikko Lehtonen, Pär Lindholm, Martin Lundberg, John Norman, Adam Pettersson, Pontus Petterström, Rob Schremp, Oskar Sundqvist, Daniel Widing, Patrik Zackrisson.
De spelare som då står utanför är Anton Karlsson, Elias Edström som faller bort i den kraftiga konkurrenssituationen. Och dessutom Nick Sörensen som kommer att missa i stort sett hela säsongen p.g.a sin hand-skada.

Hur ska då laget formeras när alla dessa fjorton är friska och tillgängliga?
Jag har suttit och funderat. Och funderat. Och funderat.
Det finns inget lätt sätt att formera laget då hur man än vrider och vänder kommer att behöva ställa en skicklig spelare utanför laget. Men efter några timmar av knepande och knåpande så tror jag att man kommer att ställa upp laget något sånt här.

Första-kedjan : Mikko Lehtonen, Patrik Zackrisson, Kirill Kabanov
Tre offensivt skickliga spelare där Zackrisson står för det defensiva jobbet. Risken finns att man kommer att få många kontringar emot sig men under Wallssons och Robertssons järnhänder känns det som att man kommer att jobba hårt på just den biten.
Andra-kedjan: Andrew Calof, Rob Schremp, Pär Lindholm.
Ja, jag vet att Pär Lindholm har startat säsongen på ett övertygande sätt från sin center-position. Men jag ser inte att han petar Schremp eller Zackrisson och om han fortsätter att spela såhär bra så förtjänar han en plats i första två. Calof kan bli en riktig succévärvning och tillsammans med Schremp så tror jag att han kommer att kunna stänka in en hel del mål.
Tredje-kedjan: Adam Pettersson, Erik Forssell, John Norman
En kedja som kommer att stå för en hockey i hög fart med Norman och Pettersson. Som en länk mellan dessa två så passar Forssell mycket bra med sina ansvarsfulla och intellektuella egenskaper.
Fjärde-kedjan:
Martin Lundberg, Oskar Sundqvist, Pontus Petterström
En fjärde-kedja med tre hårt jobbande spelare som aldrig viker ner sig. Fördelen med denna fjärde-kedja är att den inte är och innehåller vad en klassisk fjärde-kedja gör. En klassisk fjärde-kedja står för ett brunkigt och fysiskt spel, och endast det. Denna kedja kommer att så för ett brunkigt, fysiskt spel. Men även för många kontringar och kommer nog till och med att kunna göra en hel del mål.

Extra-forward: Daniel Widing. Känns hårt att sätta Widing på den trettonde platsen då han har en potential att bli en poäng-spelare. Men hittills har det sett tungt ut och när jag kollar på truppen så känns han som den perfekta spelaren för denna rollen just nu. Lite som en Viktor Arvidsson typ som får komma in lite här och där i kedjorna. Kanske får lite tid i special-teams och börjar samla på sig poäng.

Utanför: Axel Holmström……. Att ha en så bra och lovande spelare här känns fel. Men ser inte vart han ska in. Tyvärr.

PP1: Tim Heed, Patrik Zackrisson
Mikko Lehtonen, Rob Schremp, Oskar Sundqvist
Kommentar: Med Heed och Zackrisson på blå så får laget två spelskickliga spelare som båda besitter ett bra skott. Framför mål har man Sundqvist som får ta jobbet som Jimmie hade förra året. Mikko Lehtonen står för avsluten och Rob Schremp för framspelningarna.

PP2: Niclas Burström/Daniel Widing, Pär Lindholm
Kirill Kabanov, Erik Forssell, Andrew Calof
Kommentar: Kan inte riktigt bestämma mig vem jag ska ha på blå med Lindholm. Men det spelar egentligen ingen roll då både Burström och Widing har erkänt bra bössor. Kirill får stå för kreativiteten, Forssell för täckningen och returerna och Calof för avslut.

Ja. Nu kanske ingen håller med mig alls i dessa tankegångar. Schremp kan floppa, Widing kan bli Skellefteås bästa spelare. Sånt där är omöjligt att veta, men med de fakta och intryck jag hittills samlat på mig så känns detta som en mycket möjlig uppställning för laget.
Vad tycker ni? Kommentera gärna med era tankar runt formationerna. Men håll er från att kommentera negativt om någon annans tankar, tack! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *