Hur ska detta sluta?

Skellefteå ångar på och ser oerhört starka ut, även i år. Man har fortsatt med samma spelidé trots att i stort sett hela laget försvann och det syns inte minst i de avslutande perioderna hur starkt laget är. Laget har kontrollerat matcherna i alla de avslutande matcherna (Förutom Luleå borta) och man tillåter inte motståndarna att skapa något.

Offensivt så finns det enorm kreativitet och finess med Kabanov i spetsen. Hela laget är med och bidrar i offensiv zon och man hjälper varandra att lösa situationer på ett bra sätt.

I PP så är spelet helt okej men utdelningen har inte varit så bra hittills. Dels så saknas Jimmie Ericsson framför målet och dels så saknas Jocke Lindströms dominans.
Men vi är bara i omgång fem och initiativen finns där. Bara det där lilla sista som saknas. Något som jag tror att Lehtonen och Schremp kommer att bidra med.

Att det ser så bra ut redan nu fastän man saknar nämnda Lehtonen och Schremp men även Oskar Sundqvist, känns nästan lite overkligt. Skellefteås offensiv och PP kommer att ta ytterligare steg mot absolut toppklass och frågan är om man inte just nu ändå har SHL:s mest intressanta trupp.

Undertecknad tippade inför matchen 4-1 till SAIK och jag hade återigen rätt. Har hittills prickat av två matcher med helt korrekta resultat. Tur eller skicklighet? Jag tror på det förstnämnda. Återstår att se om jag kan behålla denna form eller om det bara varit tillfälligheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *