Orättvist spelschema, måstematch i Örnsköldsvik och spännande match i Jönköping.

Igår så möttes Skellefteå AIK och Brynäs i Skellefteå Kraft Arena. En match som hemmalaget vann med 4-1. Cirka tjugo timmar senare (idag klockan 18.30) så ska bägge lagen spela igen. Brynäs möter Linköping som inte spelat sedan i Onsdags och alltså kunnat ladda rejält för denna match. Skellefteå möter Jönköpings-laget HV71 på bortaplan. HV som inte spelat sedan i Torsdags har alltså också kunna vara hemma och ladda för match. Skellefteå-spelarna i sin tur spelade igår och kom inte hem förrän 22.30 tiden på kvällen och idag så ska man hinna med matchvärmning, flyg till Jönköping och matchstart 18.30. Ett tidsschema som helt klart gynnar HV71.

OM back-to-back ska fungera så måste det vara lika för båda lagen. Annars faller hela idén med denna kopia av NHLs schema. Här måste SHL ändra upplägget.

I Örnsköldsvik spelas idag en riktigt intressant match då nollpoängarna Leksands IF kommer på besök. LIF som inlett säsongen på ett katastrofalt sätt och nu senast förlorade på hemmaplan med 0-8 mot Luleå.
Förlorar man även denna match så kommer det mest troligen att ske någon slags förändring i laget. Tålamodet kan inte vara för stort då varje poäng i slutändan är väldigt viktig.
Vad har då Dala-laget gjort fel i år? Efter en hygglig säsong som nykomlingar ifjol så känns det som att man i år helt släppt ödmjukheten och byggt ett lag baserat på individer och inte ett lag som ska fungera som ett, just det, lag. Efter förra säsongen så känns det nästan lite som att man gått in i denna säsong med någon slags övertro och hybris. Nyckeln till framgångarna ifjol var en stark defensiv, en målvakt som var fenomenal och ett spel där alla i laget var redo att offra en hörntand för en poäng.
I år så har man värvat in spelare som på papperet ser bra ut men på isen så är det en skock individualister som åker runt i den vita tröjan.
Och att gå ut och kritisera sin lagkapten sådär i media måste ju vara bland det dummaste jag läst. Man väljer alltså att sätta C:et på Johan Ryno, en spelare som saknar denna erfarenhet, och efter fem omgångar i ett lag där alla underpresterat så väljer sportchefen att hänga ut denne Ryno som ensam orsak till de dåliga resultaten. Hur ska han nu kunna gå in till sitt omklädningsrum och känna stödet som behövs?

I Jönköping idag så är det två lag som båda har fått många nya spelar inför i år. HV71 har blandat och gett hittills, man har vunnit två av sina fem matcher. Laget saknar kontinuitet och verkar ha väldigt svårt att vinna några matcher i följd.
Skellefteå i sin tur har startat säsongen på ett ypperligt sätt och ligger tvåa i tabellen med endast två tappade poäng. Laget har sett väldigt starkt ut i båda zonerna och har såhär långt varit seriens bästa defensiva lag.

Cirka en timme före nedsläpp så kommer kvällens laguppställning ut här på bloggen.

Matchtips? 2-3 efter full tid och Skellefteå går upp i serieledning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *