Förlust i Jönköping.

Lite sent omsider (bjuden på festligheter igår) så kommer här några tankar om gårdagens förlust i Jönköping.

Att första förlusten för Skellefteå AIK  skulle komma visste nog alla, laget är bra men inget lag går obesegrat igenom 55 omgångar. Men jag hade hoppats att första förlusten kom för att man mötte ett bättre lag. Inte att man förlorar på det sätt som man gjorde igår.
Första perioden var en kavalkad av missade passningar, slarv med puck och bjudningar i egen zon. När till och med Martin Sevc slår en huvudlös indianare rätt in i slottet så förstår man att laget har en riktigt dålig kväll.
Erik Hanses fick förtroendet i målet men övertygade tyvärr inte, även om laget satte honom i otacksamma situationer. Vet inte om det var nerverna eller bara att han, liksom hela laget, hade en dålig kväll.

Något positivt kan vi dock ta med oss ur matchen och det är att Andrew Calof hittade nätet två gånger och han fortsätter att övertyga. Kanadensaren har gjort mest mål i hela serien och är riktigt giftig framför mål.

Spelschemat i SHL är så ologiskt och upplägget känns jättekonstigt. Nu spelade Skellefteå back-to-back i helgen och sen blir man spellediga ända fram till Torsdag då Färjestad kommer på besök. Känns som att lagen och publiken hellre vill ha matcher nästan varannan dag än att spela två dagar i rad för att sen vila fyra dagar.
En annan del som jag inte heller blir klok på är det här back-to-back systemet. För det första så känns det inte alls rättvist eller vettigt att ett lag ska få vila två kvällar medans ett lag ska spela match hemma, sova, träna, äta, flyga och spela match borta igen inom 24 timmar.

Nåväl. Nu laddar vi batterierna för en ny vecka som bjuder på en finalrepris från ifjol då Färjestad gästar Skellefteå och en toppmatch i Scandinavium på Lördag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *