Okänd klausul kan tvinga tillbaka Arvidsson till Skellefteå.

Ja dagens stora snackis, bland Skellefteå-supportrar åtminstone, är nyheten om den okända klausulen som gör att unga spelare som åker över och inte tar plats i NHL kan tvingas tillbaka av sina f.d klubbar i Sverige.

Och en av dom är Viktor Arvidsson som tyvärr inte tog plats i Nashvilles gallring utan blev nedskickad till AHL. Viktor själv kommer nog inte att ge upp NHL-drömmen utan Kusmarkssonen vill nog köra på i AHL och utveckla sitt spel på liten rink. Att komma tillbaka till Skellefteå så här tidigt känns tyvärr rätt osannolikt.

MEN, då med denna klausul så kan ju Skellefteå AIK tvinga hem honom om dom vill, och att få hem en spelare i den kalibern är nog något som varje sportchef skulle tacka ja till.

Nu tror jag att han med 99% säkerhet kommer få stanna kvar där och fortsätta att kriga för sin dröm. I många andra föreningar så hade han kunnat blivit hemtvingad men Skellefteå vill ge alla sina spelare en chans att nå sin dröm och man lär nog inte sätta käppar i hjulet nu. Man har ju redan gett Möller och Ericsson chansen att prova lyckan fastän dom hade kontrakt så. Nej, tyvärr. Ni kan nog glömma att Viktor, en av fjolårets mest sevärda spelare, kommer hem och spelar i SHL.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *