Sundqvist återvänder, spelar mot Djurgården?

Då var det klart. Oskar Sundqvist tar inte plats i Pittsburgh i år och återvänder nu till Skellefteå. Ett väldigt skönt besked för Skellefteå som har stora planer för Oskar och efter att ha tränat med Crosby så lär Boden-sonen vara i riktigt bra form.
Den store forwarden har imponerat stort under sin tid i Pittsburgh och fått väldigt bra lovord från tränarna och ledningen.

Oskar själv hoppas på att kunna spela på Lördag när Djurgården kommer på besök och jag ser ingenting som skulle kunna stoppa honom från det. Han är matchtränad, han är spelsugen och han är, i Powerplay, efterlängtad. För i just powerplay så kommer Oskar med all sannolikhet att ta över Jimmie Ericssons roll, en roll som ingen hittills tagit på sig.

Jag ser Oskar som en given spelare för någon av de två första linorna, med den skicklighet och kraft som han besitter så kommer han att bli ett riktigt bra tillskott i en redan stark trupp. Vem kommer hamna utanför?

Fick tag på Sundqvist, som förbereder sig för hemresan, och det märks på honom att han ser framemot att komma hem igen:
– Ska bli jättekul att träffa grabbarna och spela för våra underbara fans igen!

Någon gång under nästa vecka så kommer en längre läsning om Sunken ut på bloggen, med fokus på senaste månadens vistelse i Pittsburgh. Hur det varit att dela omklädningsrum med världens störste just nu (Crosby), att möta bl.a Columbus och Minnesota, och om alla lovord som han fått med sig hem från campet. Det och mycket mer kommer som sagt någon gång under nästa vecka.

Annars så har det ju även spelats CHL-hockey ikväll. Undertecknad såg ej matchen men har kollat igenom highlights och precis som jag trodde så åkte inte Skellefteå AIK till grannlandet för att köra slut på kropparna och offra en hörntand för en vinst. Man åkte dit för att spela av matchen och se till att ingen flyger hem med en skada.
Matchen slutade 5-3 till Finländarna och målskyttar i Skellefteå var Anton Öhman, Andrew Calof och Mikko Lehtonen. Poängbäst i SAIK var Sebastian Aho som stod för tre assist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *