Rob Schremp visade fina intentioner och Widings första mål.

I Behrn Arena spelades ikväll en väldigt svängig hockeymatch där det ett tag i andra perioden såg ut som att Skellefteå, i en 3-0 ledning, skulle vinna matchen med stora siffror. Men efter två snabba, slumpartade mål, från hemmalaget Örebro så skiljde det endast 1 mål mellan lagen inför den sista perioden. Och i den avslutande perioden så kom Örebro ut starkt och Bobbo Pettersson kunde från backplats skjuta in 3-3 pucken.
Lite senare i den tredje perioden så laddade Daniel Widing stora bössan och fick till sin stora glädje se att pucken hittade nätmaskorna uppe i målvaktens vänstra kryss. Kan detta vara målet som sätter igång Widings målskytte?
Örebro kunde senare kvittera efter nästan fyra minuters spel i powerplay och matchen gick till en förlängning som efter fem minuters spel ledde till straffläggning.

I straffläggningen så avgjordes det inte förrän i femte omgången då Marcus Weinstock avgjorde och fixade extrapoängen för Örebro. I SAIK så var det endast Forssell som lyckades med sin straff. I tur och ordning så missade Schremp, Lehtonen, Forssell, Schremp.

Spelarkritik. I Skellefteå så visade Rob Schremp upp sina offensiva kvaliteter med ett högklassigt avslut som satt otagbart för ÖHK-målvakten och senare med en riktigt fin framspelning till Pär Lindholm. Visst, det syns att Rob fortfarande har lite kvar till sin vanliga form men ikväll så fick amerikanaren nog tyst på tvivlare ute i Västerbottens skogar och betong.

Örebro HK – Skellefteå AIK 5-4 efter straffar (0-1, 2-2, 2-1, 0-0, 1-0)
Målskyttar Skellefteå: Rob Schremp, Mikko Lehtonen, Pär Lindholm, Daniel Widing.