Ny vecka, nya poäng att spela om.

Nästan en femtedel av grundserien har nu spelats och Skellefteå AIK har visat Sverige att man blir att räkna med i Mars/April trots alla tunga spelartapp. Ja faktum är att många stora journalister ute i landet nu börjat hålla de regerande mästarna som guldfavoriter. Tacka Lasse Johansson och tränarstaben för det. Man har tillsammans etsat in en vinnande spelidé och tillsammans sett till att rätt killar anslutit till laget.

Största överraskningen såhär långt är i mina ögon Andrew Calof. En oprövad kanadensare som bara hade spelat college-hockey var för mig ett väldigt osäkert kort på förhand. Och de första intrycken av Calof var inte heller speciellt lovande då han under de första träningarna såg ut att vara  väldigt osäker, seg och svag. Men ju längre säsongen lidit och ju mer träning transatlanten fått, ju bättre har han sett ut och för tillfället så tillhör Calof en av seriens bästa målskyttar. Med en avig spelstil, med ett riktigt bra öga för spelet och med en sällsynt förmåga att hitta målchanser så har han tagit Skellefteå med storm och växer sakta ut till en ny publikfavorit.

Men Calof är bara en av många lyckade nyförvärv som anslutit till laget denna säsong. Såhär långt så är det bara Patrik Zackrisson som har mer att bevisa, ”Zac” försöker och jobbar hårt men får det inte att lossna. Men tränarna vet att man har en väldigt skicklig spelare som, när det lossnar, kommer att leda en förstalina på ett bra sätt.

Nu ser vi framemot en vecka med ett toppmöte när Växjö gästar Skellefteå Kraft Arena, denna match spelas 19.00 på Onsdag.
Veckan avslutas med ett fint återbesök. Detta då man gästar Färjestad och Löfbergs Lila Arena, platsen där man för ett drygt halvår sen klädde sig i guldhjälmar.

Mitt tips? 6 poäng till Skellefteå och fortsatt serieledning.

Och håll ett öga på Schremp, än så har vi bara fått se en försmak på vad jänkaren kan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *