Calof och Petterström bäst på plan när Skellefteå tog tre poäng.

I en match som absolut inte kommer gå till historien som den mest välspelade så kunde Skellefteå enkelt segra med 1-3. Ett resultat som var i underkant då bortalaget framförallt i andra perioden spelade ut Brynäs och inte ens lät hemmalaget anfalla. Med en hård forechecking så kunde man stoppa de sällsynta offensiva försöken redan innan dom ens börjat.

Vad jag tar med mig från denna match är inte de tre poängen eller de tre målen. Vad jag tar med mig är tre andra frågeställningar.

1. Varför klockar Andrew Calof bara 09.59 minuter när han är den som skapar mest? Visst, dom vill spara på hans krafter. Men om man sparar på kanadickens krafter så måste man väl spela honom i powerplay åtminstone? Men nej, inte ens där fick han chansen. Jag vet inte vad som ligger bakom detta men det är ytterst märkligt när lagets bäste poängmakare, ja faktiskt hela seriens tredje bästa, inte ens får chansen i powerplay.

2. De dalande publiksiffrorna i SHL. Om vi tar Brynäs som exempel, man har i år ett publiksnitt som är 1200 personer lägre än fjolåret. Men det är absolut inte bara i Gävle som publiken uteblir. Det är egentligen bara Frölunda, Djurgården och Örebro som inte drabbats av detta än. Vad är då anledningen?
Att SHL saknar de stjärnor som serien hade förra året kan vara en. Att det är orimligt dyrt en familj att gå på hockey är en annan. Med någorlunda bra sikt så kostar det över tusenlappen för en barnfamilj att gå på hockey. För en student med begränsad ekonomi så är det bara att glömma. Varför inte bara sänka priserna för att locka större publik? Försäljningen i barerna och kioskerna täcker garanterat upp de uteblivna intäkterna från biljetterna. Gör om, gör rätt.

3. Serielunken är här. Ja nu går vi in i mörka November och den klassiska serielunken kan börja. Kvaliteten på matcherna sjunker och många lag går igenom sina sämsta månader under November/December. Ikväll var en typisk match för en serielunk. Två lag som inte ens var arga på varandra. Spelare som inte tog utvisningar och spelare som inte tog ut sig i onödan.
MEN, tre poäng delas ut i September, tre poäng delas ut i November och tre poäng delas ut i Februari. Det lag som klarar dessa mörka månader bäst är oftast det lag som står som segrare när SHL-tabellen summeras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *