Mikko Lehtonen utanför laget.

Mikko Lehtonen var en av Skellefteå AIKs på papperet största nyförvärv inför denna säsong och många förväntade sig att den storväxta finländaren skulle vara lagets ledande målskytt.
Såhär långt så har Mikko varken motsvarat publiken, lagets eller sina egna förväntningar då han endast står noterad för två fullträffar. Han skjuter och skjuter men skotten vill inte leta sig in i mål utan träffar till största delen i plexit eller rakt i målvaktens bröstplatta.

Därför kommer det inte som en stor chock att han nu blir petad när Wallson & Co kan välja mellan fjorton skadefria och friska forwards. Kortsiktigt så kan det vara en bra lösning då Mikko kanske inser att han måste kliva fram och växla upp några växlar. Men om detta blir en långsiktig lösning så sitter Lasse Johansson med en stjärnspelare på läktaren som garanterat håvar in ett stort sexsiffrigt belopp.
Vad tror ni mina läsare? Kommer Mikko att bounca tillbaka och bli den ledande målskytten eller kommer han snart att ha sett sina sista dagar uppe i Skellefteå?

Kvällens match då? Ja på förhand känns det som en riktigt spännande match. Luleå har på sistone haft en riktigt svag trend med många förluster och riktigt dåligt spel. Man har oerhörda problem med målskyttet och saknar den där riktiga snipern som kan gå in på egen hand och avgöra matcherna. Men när bröderna Abbott (som båda två känns ruskigt på dekis) sitter med två av de största lönecheckarna så kan man inte undgå att fundera hur tänket riktigt går där uppe.

Skellefteå kommer till matchen med höga huvuden efter att i senaste matchen kört över Modo med 3-7 på bortaplan. En match där det mesta stämde och där många spelare i Skellefteå visade upp ett härligt spelhumör.

Känslan är att hemmalaget för närvarande är det betydligt starkare laget och det kommer man visa ikväll. Tippar på en vinst för Skellefteå med 4-2.

Så ställer hemmalaget upp ikväll:

Målvakter: Markus Svensson, Erik Hanses

Första femman: Tim Heed, Martin Sevc; Andrew Calof, Pär Lindholm, Oskar Sundqvist

Andra femman: Niclas Burström, Fredrik Lindgren; Daniel Widing, Erik Forssell, Pontus Petterström

Tredje femman: Erik Andersson, Arvid Lundberg; Kirill Kabanov, Patrik Zackrisson, Adam Pettersson

Fjärde femman: Axel Holmström, Sebastian Aho; Martin Lundberg, Rob Schremp, John Norman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *