Lördag och häftig seriefinal.

Efter kvällens match så går SHL lagen på en veckas matchuppehåll då Karjala Cup skall spelas. Aftonens match kunde alltså inte ha kommit i ett bättre läge då Sveriges två bästa lag möts och det stundande uppehållet betyder att inget av lagen kommer att hålla igen på något. Räkna med en fantastiskt underhållande match med två spel- och skridskoskickliag lag som kommer att stånga sig blodiga emot varandra för att gå till säsongens första uppehåll med serieledning.

Om Skellefteå AIK tar 1 poäng eller mer så kommer man att stå kvar som serieledare. Om Frölunda tar alla tre poäng så går Göteborgs-laget upp på den första platsen i serien. Så är förutsättningarna.

En spelare i Skellefteå AIK som verkligen börjat visa mer och mer är Patrik Zackrisson. De senaste matcherna så har han varit en av lagets genomgående bästa spelare. Och det är absolut inte bara för att ”Zac” hängt två kassar. Nej han har visat upp ett ansvarsfullt och väldigt moget tvåvägsspel. Den skickliga centern får även ta många viktiga tekningar i egen zon och han vinner de flesta.
Efter förra matchen mot Luleå så ville Wallson lyfta fram Zac som en av dom bästa spelarna i hemmalaget och succétränaren från Kiruna sa sig vara djupt imponerad över hur stort ansvar hans stjärncenter tar på isen och hur han i varje byte går in och krigar för laget.
– Det är givetvis kul att höra. Och kul att få det förtroendet från tränarna. Jag försöker att kämpa och slita så gott jag kan och läsa spelet på det bästa sättet jag kan, säger Patrik Zackrisson när bloggen träffade honom på Fredagens träning.

Avslutande ordet får lagkaptenen Erik Forssell som lovar sin hemmapublik en ny seger och serieledning även efter dagens match.
– Jag vill inte tippa resultat, men vi vinner! Säger Erik och ler stort.

Ja bloggen tror också att Skellefteå AIK kommer att gå segrande ur kvällens match, men det kommer bli en tuff match där det inte avgörs förrän i slutet av matchen. 4-3 till Skellefteå!

Jag vill också  be om ursäkt för Torsdagens påstående att Mikko Lehtonen var petad i Torsdags-matchen mot Luleå.
Det var ingen petning. Mikko har tagits ur spel av medicinska skäl och anledningen till det är att man känner att man kastade in honom i matchspel lite för tidigt då han ännu inte hade återhämtat sig helt från sin skada han ådrog sig i CHL tidigt på säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *