Skellefteås akilleshälar börjar blotta sig mer och mer.

Under dagens match mot det finländska laget Jyp Jyväskylä så blottade Skellefteå AIK sina svagheter som man har i årets trupp.

Den första svagheten är att man inte har en andremålvakt som kan komma in och vinna matcher. Erik Hanses har fått några chanser nu men egentligen inte övertygat i någon av sina uppträdanden såhär långt. I dagens match så skulle han ha tagit ett par av puckarna som slank förbi honom, räddningar som en målvakt måste göra ifall laget skall ges en chans att vinna tuffa matcher som dessa.
Visst, hjälpen från medspelarna var under många tillfällen obefintlig och under all kritik. Och där kommer vi till nästa akilleshäl;
Sebastian Aho, Arvid Lundberg och Marcus Pettersson är unga och väldigt lovande backar. Framtiden ser ljus ut och visst kommer de att bli bra backar på högsta nivån. Men frågan är om de är redo att ta det ansvar som de får redan nu. Alla tre har haft oerhörda problem i egen zon och tyvärr varit orsakerna bakom många baklängesmål. I en så tät serie som SHL är så kan dom baklängesmålen i slutändan visa sig vara ödesdigra.
Vad tycker ni är den bästa åtgärden för dessa problem? Att fortsätta slänga på dem mer istid känns just nu inte som det bästa alternativet eller bästa lösningen för deras egna utveckling.

I kvällens match så var det Aho som gick bort sig väldigt enkelt i ett viktigt skede av matchen.

Under de första fyrtio minuterna av matchen så imponerade det finska laget med en kreativ och finurlig ishockey där man i anfallszon långa stunder hade lekstuga. Efter de två första perioderna så ledde också JYP med rättvisa 5-1 och med Skellefteå-ögon sett så kändes CHL-äventyret avslutat. Men efter en stark tredjeperiod där det var gästernas tur att imponera så kunde den stora ledningen krympas till bara ett mål. En ledning som nu inför returen i Skellefteå känns väldigt skör för det Finländska laget.

I Skellefteå så var det återigen kedjan med Sunken, Calof och Lindholm som imponerade mest, tillsammans med Kirill Kabanov som var den som drog igång laget med sitt snygga reduceringsmål alldeles i upptakten av den tredje perioden.
Kirill har de senaste matcherna imponerat stort med ett ansvarsfullt spel över hela planen och det ser även ut att ha lossnat fysiskt sett för den ryske talangen. Kirill orkar åka mycket mer och ser väldigt pigg ut även i slutet av matcherna.

Målskyttar för Skellefteå AIK: Axel Holmström, Kirill Kabanov, Andrew Calof och Niclas Burström.

1 kommentarer

  1. Ja visst det är backar som inte riktigt håller ännu. Aho tycker jag ändå,trots sin ungdom, har så många kvalliteer i speluppfattning och pass att det uppväger med råge hans enstaka misstag (fall). Arvid behöver bli resolutare och ta enkla säkra beslut. Men alla gör sina missar då tempot är imponerande idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *