Skilda världar för fjolårets SM-finalister.

När Skellefteå AIK i våras tog sitt andra raka SM-guld så gjorde man det efter att ha besegrat Färjestads BK med enkla 4-0 i  matcher.

När vi nu närmar oss nyår och halva SHL-grundsäsongen spelad så befinner sig de regerande mästarna på en andraplats i tabellen medans Färjestad just nu kämpar för att inte hamna nedanför kval-strecket. Färjestad som, precis som ifjol, har inlett säsongen väldigt svagt och sin vana trogen så saknar man den där riktiga snipern som sätter sina lägen och avgör matcher. Man har fyra jämna kedjor där spetsen inte riktigt infinner sig i någon av dem. Det syns också i statistiken vart Karlstads-laget problem ligger, man har på 23 spelade matcher endast lyckats sätta 46 puckar i nät vilket givetvis gör det svårt att vinna matcher. Nu har man visserligen plockat in målfarliga Toni Rajala och hela Karlstad hoppas på att detta nyförvärv från Finland ska lösa problemen med just målskyttet.

Senast lagen möttes så segrade Färjestad med 6-3 hemma i Löfbergs Lila Arena och det var där i den matchen som Skellefteås tunga period började med en dalande formkurva som ledde till att frågetecknen och rösterna i Västerbotten hopade sig.
Nu är förhoppningsvis denna dåliga period förbi laget och efter en stark insats senast mot Modo så finns det bra anledningar till att tro på en enkel seger för Skellefteå AIK ikväll.

Mitt tips: 4-2 till Skellefteå AIK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *