Aho och Holmström står inför en mäktig uppgift.

När pucken ikväll släpps, i matchen mellan Aho och Holmströms juniorkronor mot kaxiga Ryssland, så står de två Skellefteå-juniorerna inför sina livs absolut största och mäktigaste uppgifter. Att spela en JVM-semifinal i ett fullsatt Air Canada Centre är få hockeyspelare förunnat men ikväll är det sanningen för dessa två.

På andra sidan isen står som bekant Ryssland, ett lag och en nation med en sällsynt kaxighet och brist på ödmjukhet när det kommer till ishockeyn. Det är inte bara en gång man sett ett ryskt lag vinna en utslagsmatch för att sedan håna motståndarna istället för att fira med sina medspelare. Därför vore det extra skönt för juniorkronorna att ikväll skicka ryssarna till bronsmatch och sig själva vidare till final.

Sebastian Aho har såhär långt varit, frånsett senaste matchen, Sveriges bästa back och lovorden har spillts från höger till vänster. Många scouter har ryckt sig i ögonbrynen och plockat upp hakan från golvet när de insett att han gick förbi alla draft-rundor den gångna sommaren. Räkna med att Aho är rejält revanschsugen efter senaste matchens debacle, där han t.o.m blev petad, och ikväll gör en riktigt bra insats.

Axel Holmström har också han varit skicklig i turneringen och främst så kommer man ihåg hans avgörande 3-2 mål mot Ryssland i gruppspelet. Ett minne som han garanterat bär med sig när de två lagen alltså möts igen.

Mitt matchtips? Sverige vinner med två mål efter att Lindblom avgjort i tom kasse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *