Pesonen matchhjälte när Skellefteå rånade Färjestad.

Ja vilken debut det blev för Janne Pesonen då han, något turligt, vallade in 3-2 i Power play drygt halvvägs in i den avslutande perioden. Nu ska det inte dras för stora växlar av detta men Pesonens debut lovar gott då man fick se goda intentioner och lovande delar i finländarens spel.

När Pesonen då satte 2-3 så var Skellefteås vändning ett faktum, något som såg väldigt avlägset ut i den andra perioden då Färjestad spelade riktigt bra och dominerade matchen mål-, spel- och skottmässigt. Serieledarna kom inte alls upp i nivå i de första trettio minuterna av matchen, men när Färjestads dominans inte resulterade så slutade det som det så ofta gör. Skellefteå lyfte spelet och när Zackrisson enkelt kunde raka in 2-1 reduceringen, vackert framspelad av Linkan, så kändes det som att man skulle vända det här. Något som Fredrik ”Linkan” Lindgren också måste ha känt då han kämpade in kvitteringen från en position nära målet. I den tredje perioden så var Skellefteå det bättre laget, boostade av självförtroende, och efter ledningsmålet så kändes Färjestad aldrig farliga. Skellefteå spelade väldigt stabilt och tätt i matchens avslutande minuter och klarade av att hålla Färjestad borta från de farliga områdena.

Tre poäng inkasserades och när HV71 samtidigt förlorade så utökades serieledningen till åtta poäng. Räkna med ett Skellefteå fyllt av självförtroende när de på Torsdag tar sig an Luleå i Skellefteå Kraft Arena.

I SAIK så var det ingen som lyfte sig ur mängden de första trettio minuterna, förutom Erik Hanses. Men när vändningen påbörjades så var det framförallt Lindgren, Widing och Schremp som var de som tog platsen längst fram i ledet. Ögonbryn lär höjas när jag nämner Schremp, men vad många då inte uppfattat är hans hårda jobb som han stod för i kvällens match. Jag har nu följt alla Skellefteås matcher sedan Schremp anslöt, och aldrig har jag sett honom jobba så hårt över hela isen som ikväll. Att han sedan fick ett assistpoäng till Pesonens 2-3 mål kändes logiskt, då jänkaren är en Game changer i det numerära överläget.