Serieledande Skellefteå tar emot formtoppat Luleå.

Skellefteå AIK leder serien med åtta poäng.
Luleå spelar sin bästa hockey såhär långt i SHL 14/15.

Förutsättningarna för en bra match är alltså perfekta och det här är en match som inget av lagen vill förlora, något som kommer prägla matchen. Viljan att vinna kommer att sätta sitt avtryck på denna match och räkna med två lag som kommer att gå all-in för att bärga tre poäng. Ett Luleå som kommer till matchen med en kvartett nya spelare sedan senaste mötet laget emellan (Billins, Sigalet, Ekarv, Strömwall. Framförallt så är det backarna Billins och Sigalet som kanske märks mest i Luleås lag då de båda såhär långt presterat mycket bra i sin nya klubb. I Luleå så är även JVM-stjärnan Lucas Wallmark med i truppen, något jetlaggad så får han dock starta som trettonde forward.

I Skellefteå så är det mesta sig likt, många skador på nyckelspelare som inte låter laget spela ut sitt fulla register. Men som ett litet plåster på såren så får hemmafansen ikväll se Janne Pesonen begå sin premiär i Skellefteå Kraft Arena. Pesonen, som i sin premiär borta mot Färjestad blev matchvinnare med sitt 2-3 mål, har alla verktyg för att bli en maktfaktor i Skellefteås lag och en person som mycket väl kan bli tungan på vågen när slutspelet tar vid.

Annars så brukar det handla mycket om publiktrycket och två högljudda klackar när det är derbydags, något som kanske inte kommer vara saken ikväll. Vid lunchtid idag så fanns det ännu kvar 1000 osålda biljetter så 6001 lär inte bli publiksiffran denna kväll.

Att förlora mot Björklöven är det värsta en Skellefteå AIK supporter vet.
Att förlora mot Skellefteå är det värsta en Luleå HF supporter vet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *