Publikfesten uteblev i ett annars så hett Norrderby.

Skellefteå AIK – Luleå HF i Skellefteå Kraft Arena.
Luleå HF – Skellefteå AIK i Coop Arena.

Två tillställningar som vanligtvis brukar locka fullsatta arenor och bjuda på makalösa stämningar men som ikväll inte bjöd på något utav det.

5573 hade letat sig till ”Templet” ikväll, officiellt. Många stolar gapade tomma och på Västra Stå så blottade sig kaklet på vissa ställen, så att siffran var lägre än 5573 är det inget snack om och frågan väcks givetvis. Vad krävs för att nå slutsålt?
Givetvis så måste biljettpriserna sänkas för att en vanlig medel-Svensson ska kunna ta med sig sin familj på en hockeymatch i Januari månad. Men att nämna det som ett av dom största problemen är bara att röra toppen av isberget. Det döljs givetvis flertalet lika stora anledningar till publiktappet och ska vi fördjupa oss i det så kan vi sitta här hela natten.

På läktaren så var det inte heller den där typiska ”derby-stämningen” som ibland nästan går att ta på. North Power försökte, men fick varken sittplats-publiken eller resten av ståplats med sig. Luleås supportrar försökte också men deras dåliga fantasi och variation på ramsor är skrämmande. Röstmässigt så vann dom mot North Power men att höra en klack fokusera mer på:
Hata Skellefteå.
Inavel
.
Att alla heter Lundmark eller Marklund.
Att motståndarna filmar.

Än att heja fram sitt lag drar givetvis ner betyget avsevärt och man kan ju fundera hur det är ställt när mer fokus läggs på motståndarlaget än sitt egna hjärtas lag. En ramsa som visar på detta är framförallt när dom sjunger om att Luleå ska vinna guld, men ändå lyckas nästla in hata skellefteå i ramsan och göra den meningen till ramsans viktigaste del:
Hem, guldet ska hem.
Vi haatar Skellleeefte.

Tänker låta ovanstående tala för sig själv, stort underbetyg för detta till Luleås supportrar som tidigare nämnt var rejält mer högljudda än hemmapubliken. Men North Power vinner ändå på knock-out då man endast, och non-stop, sjunger om att älska sitt lag.

Nog om det. Matcherna avgörs ju inte på läktaren utan på isen, och på isen så var Skellefteå det klart bättre laget. Igen. Såhär långt i år så har Skellefteå tagit 10 av 12 poäng mot Luleå och har en målskillnad på 13-9. Skellefteås snabba, offensiva spel passar inte alls Luleå och i alla matcher märker man att det i långa loppet blir omöjligt för Luleå att stå emot.

Bäst i Skellefteå AIK var ikväll Oskar Sundqvist, Patrik Zackrisson och Janne Pesonen. De två sistnämnda känns som en given duo framöver. Och tänk vilken drömkedja när Kabanov är tillbaka. Att de tre ska paras ihop känns givet, och får munnen att vattnas. En kedja där Kabanov står för det där lilla extra, Pesonen gör målen och Zackrisson för jobbet. Utan att överdriva så känns det som en förstaformation som kan leda detta nya Skellefteå till sitt tredje raka guld.

Övriga resultat i SHL gick Skellefteås väg och det skiljer nu elva poäng ner till andraplatsen med 19 omgångar kvar att spela. Skellefteå har satt sig själva i en riktigt bra situation och är storfavoriter att ta hem serien för tredje året i rad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *