Tätt defensivt spelande AIK anförda av Hanses tog tre poäng i en avslagen match.

Matcherna mellan Skellefteå och Linköping brukar präglas av ett fysiskt och ibland våldsamt spel med slagsmål efter avblåsningar och efterslängar i varje närkamp. Något sådant fick vi inte ens se skymten av i afton då matchen endast innehöll åtta utvisningsminuter, fyra för vardera lag.

Skellefteå gavs alltså chansen att spela i numerärt överläge två gånger och utnyttjade dem båda då först Rob Schremp dundrade in 1-2 med ett mäktigt slagskott i bortre krysset. I nästa Power play så var det Oskar Sundqvist som enkelt kunde pricka in 1-3 snyggt framspelad av Andrew Calof.

I Skellefteå så ska hela laget hyllas då man gjorde en prickfri insats i defensiven och utnyttjade sina offensiva lägen till fullo. Men några spelare förtjänar att lyftas fram och en av dem är:
Janne PesonenGjorde mål, igen. Har i och med sitt assistpoäng till Martin Lundbergs 1-4 mål nu gjort 5 poäng på sina tre första matcher i laget. Är den matchvinnare som han blivit hitplockad för att vara och tillför laget en extra dimension över hela isen. Vid Schremps 1-2 mål så var det Pesonen som mycket förtjänstfullt täckte målvakten. Snacka om succéstart i nya klubben!

Martin Sevc & Niclas BurströmTvå backar som ikväll var outstanding i den egna zonen och höll Linköpings superstjärnor borta från protokollet. Spelade ens Taffe?

Erik Hanses – Snacka om revansch! Efter att ha startat säsongen på ett riktigt ifrågasatt sätt så har Erik knytit nävarna och visat att han är en klassmålvakt. Har de senaste matcherna gjort flertalet omöjliga räddningar och så även ikväll. Har vuxit ut till en seriös utmanare om förstaspaden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *