Mars och April blir månaderna när den enes död blir den andres levebröd.

SHL 2015/2016 kan komma att bli den sista säsongen vi ser ett nytt lag i högstaligan, detta till följd av expanderingen av SHL då man utökar serien med två lag.
En nyhet som tvingade, ja jag skriver tvingade för de flesta sportchefer såg detta som sista chansen att ta sig upp till finrummet, lagen i den andra divisionen att satsa som aldrig förr. När SHL utökas med två lag så minskas utbudet på spelare då det blir mer lag på lika många spelare som skall tävla om påskrifter och kontrakt något som medför att lagen i Hockeyallsvenskan får i en allt större grad nöja sig med ”sloppy seconds”.
När SHL nu utökas så kommer ju det även att medföra att de stora, stygga vargarna från SHL kommer att pusta, och frusta, och blåsa ut alla stjärnspelare från HA och in i SHL.

Därför, och nu återkommer jag till tvingas, så såg många allsvenska sportchefer detta som sista chansen. Lag som Rögle BK, VIK Västerås HK, Södertälje SK, Mora IK och Malmö Redhawks har gått ALL-IN på denna säsong och plockat in spelare på löpande band för att hjälpa dem upp i SHL. Nu kommer ju givetvis två lag att lyckas då två lag från HA är garanterade uppflyttning i vår. Dessutom så kommer ju två allsvenska lag få chansen att kvala sig upp mot de två lägst placerade lagen i SHL.
MEN, om kan er matematik så ser ni ett problem. I texten ovanför listade jag upp fem lag som storsatsar, lägg där till Bik Karlskoga (som på något sätt alltid lyckas vara med i toppen utan dom där stora namnen och spektakulära nyförvärven) och Karlskrona HK (Som varit uträknade två säsonger i rad men fortsätter att slå alla tvivlare i ansiktet).
Vad kommer då hända med de lag som i år storsatsar men inte lyckas? Säg att Södertälje och Mora skulle åka ut med huvudet före i kommande kval, två lag som värvat över sin budget (sitter inte på fakta men så måste det vara, oavsett vad ”offentliga” rapporter kommer att redogöra i vår). Då tror jag att de riskerar att möta kronofogden och att det mötet kan bli en riktigt tråkig historia. Så allvarligt är läget för de lag som storsatsat men misslyckas.

Kommande kval, play-in, play-out, play-off och allt vad det heter kommer att avgöra ödet för många anrika föreningar. Mars och April blir månaderna när den enes död blir den andres levebröd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *