Trio tillbaka i laguppställningen, där Pesonen saknas.

Då var det återigen dags för Skellefteå och Luleå att drabba samman. Den här gången handlar det om CHL semifinalens första möte av två där Skellefteå börjar på hemmaplan.

I det senaste mötet mellan lagen, endast fem kvällar sedan, så vann Skellefteå med 4-2 efter att ha varit det bättre laget och stundtals spelat ut sina rivaler från norr. I den matchen så stod Adam Pettersson och Janne Pesonen för två fullträffar var. I kvällens match saknas dock Pesonen då han kommit in i truppen för sent och missat deadlinen för anmälning till CHL. Ett stort avbräck för Skellefteå då nyförvärvet från KHL verkligen imponerat i sin nya klubb med 5 poäng, varav 4 mål, på sina tre första matcher i laget. Utöver Pesonen så saknas även Kirill Kabanov och Nick Sörensen som båda beräknas vara tillbaka snart. Nick Sörensen deltog i den gemensamma träningen idag och var hoppfull om spel men stoppades under eftermiddagen, detta då Skellefteå ej vill vara för snabba med ett spelasina skadade spelare. Klokt, men givetvis synd för Nick som längtar efter att få spela igen. Mer glädjande är dock att Pontus Petterström är tillbaka efter sin skada och att Sebastian Aho/Axel Holmström gör sina första framträdanden efter JVM-äventyret.

Kvällens match känns på förhand väldigt oviss, och det är alltid svårt att tippa dessa CHL matcher då det inte är samma kamp och vilja som i SHL. Luleå är rejält revanschsugna efter senaste förlusten här i Skellefteå Kraft Arena samtidigt som Skellefteå av tradition är väldigt svårslagna för just Luleå…
Matchtips: 3-1 till Skellefteå.

Så spelar Skellefteå:
Målvakter: Markus Svensson, (Erik Hanses)

Förstafemman: Tim Heed, Martin Sevc; Pontus Petterström, Patrik Zackrisson, Martin Lundberg
Andrafemman: Niclas Burström, Fredrik Lindgren; Daniel Widing, Erik Forssell, Oskar Sundqvist
Tredjefemman: Erik Andersson, Anton Lindholm; Andrew Calof, John Norman, Rob Schremp
Fjärdefemman: Arvid Lundberg, Sebastian Aho; Adam Pettersson, Pär Lindholm, Axel Holmström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *