En hunger som inte går att mätta.

Skellefteås dominans bara fortsätter och laget har en hunger som aldrig verkar mättas.
En hunger om att vara nummer ett, en hunger om att vara ledande i Svensk ishockey.

Vi har pratat om alla som lämnat laget under sommaren 2014, vi har pratat om alla tvivlare som tippade att laget skulle få det svårt och att laget skulle som bäst bli ett mittenlag. Fuck that, det är old news.

Jag sitter här och bortser från mina egna personliga känslor för Skellefteå AIK. Som journalist så måste man släppa på känslorna och ge efter för fakta. Så här kommer lite fakta.

Skellefteå AIK anno 2014/2015 är inte förtjänta att förföljas av allt det där snacket längre. Det här är ett lag som gång på gång, på gång, på gång, på gång visar hur mycket dom skiter i vad som varit. Det här är ett lag som knutit händerna och bestämt sig för att skita i allt, lägga det bakom sig och göra sitt bästa för att fortsätta Skellefteås dynasti.
Ett lag som efter 42 spelade omgångar endast befinner sig elva poäng från hundra-strecket går inte att skratta bort. Trots att folk försöker nedvärdera värdet på SHL och kallar det för den sämsta upplagan på många år. Om det säger vi också, FUCK THAT.

Skellefteå AIK anno 2014/2015 förtjänar att hyllas och är nu ohotade i toppen av tabellen. Med endast tretton omgångar kvar så är det i stort sett klart att laget kommer att vinna SHLs grundserie och blir det lag som har pole-position genom hela slutspelet. En position som kommer att vara avgörande när slutspelsserierna skall avgöras. Det är inte lätt att vinna i Skellefteå Kraft Arena som bortalag, och lyckas man göra det så kan man som motståndarlag kolla på, och skrämmas av, Skellefteås bortastatistik denna säsong. För detta lag spelar det ingen roll om man spelar i Skellefteå Kraft Arena eller Löfbergs Lila Arena. Man vinner matcher, efter matcher, ändå och ingenting verkar för svårt för laget.
Så nu när slutspelet börjar i Mars, så börjar det med ett Skellefteå AIK som guldfavoriter. Vilka trodde det när säsongen skulle börja? Jag vet några, alla som sitter inne i Skellefteå AIKs omklädningsrum.

Och Janne Pesonen är det bästa nyförvärvet som gjorts i SHL. Fact.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *