Lehtonen tillbaka i Skellefteå Kraft Arena.

Efter några dagars bloggtorka så var det då dags igen. Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen de senaste dagarna, men har brottats med en del problem i det sociala livet som har placerat skrivandet i inte bara andra utan även tredje hand ett tag. Men nu kör vi igen och det är väldigt skönt att vara tillbaka i Skellefteå Kraft Arena igen där det är dags för match när succélaget Örebro gästar serieledarna Skellefteå AIK.

I gästande Örebro så hittar vi Mikko Lehtonen som inledde den här säsongen i Skellefteå men som inte alls nådde upp till sin fulla kapacitet utan fick lämna laget för dryga 3 veckor sen. Finländaren har sedan ankomsten till Örebro hunnit med att spela 5 matcher för laget och har på de matcherna noterats för ett assistpoäng.
Annars så är det framförallt Örebros kedja med Daniel Viksten (27p), Derek Ryan (39p) och Martin Johansson (32p) som märks i Örebros lag. En kedja som är ett hot mot alla motståndare och alltså tillsammans har noterats för hela 98 poäng såhär långt i SHL. Där har Skellefteå något att se upp för.

I Skellefteås lag så lägger vi märke till att Andrew Calof är tillbaka i laget på Nick Sörensens bekostnad. Kanadensaren har fått se de två senaste matcherna från läktaren då laget som bekant har en fruktansvärd bredd på forwardssidan.
En som dock fortfarande står utanför laget är jänkaren Rob Schremp som i och med kvällens match ser sin tredje raka från läktaren. En jobbig situation för Skellefteås puck-konstnär som i mina ögon absolut håller i ett topplag som Skellefteå. Rob har en sällsynt förmåga att öppna upp anfallszonen för sina medspelare och serverar dem fantastiska passningar. Dessutom så är amerikanen en fantastisk spelare i Power play där han verkligen glänser. Rykten gör gällande att Schremp nu erbjuds till andra klubbar, läs mer om detta på denna länken.

Min personliga åsikt är att man inte bör skicka Rob Schremp, först och främst för hans egenskaper som nämnts i texten ovan. Dessutom så har Skellefteå de senaste åren medvetet haft många forwards för att ha en stor bredd på anfallssidan och för att spelarna ska känna att de aldrig kan vara säkra på sin plats. Skulle man nu skicka Schremp så har man bara en forward utanför laget och skulle då någon av de spelarna bli skadade så står laget utan bredden man vill ha. Så om man nu skickar Schremp så ökar det misstankarna om att man har något annat på väg in i truppen. För undertecknad tror inte att laget vill gå in i ett slutspel med färre forwards än man har just nu.

Kvällens match då? Örebro är ett erkänt svårspelat lag som gör väldigt många mål i snabba kontringar där framförallt Anders Eriksson och Martin Johansson märks. Känslan är ändå att hemmalaget är för bra just nu och att man vinner, men det blir en kamp ända in i målsnöret. Så vi säger 3-2 till Skellefteå… Och att Pesonen fortsätter göra poäng såklart!

Så spelar Skellefteå AIK:
Målvakter: Markus Svensson, (Erik Hanses)

Förstafemman: Tim Heed, Martin Sevc; Martin Lundberg, Erik Forssell, Pontus Petterström
Andrafemman: Anton Öhman, Niclas Burström; Kirill Kabanov, Patrik Zackrisson, Janne Pesonen
Tredjefemman: Erik Andersson, Anton Lindholm; Daniel Widing, Pär Lindholm, Oskar Sundqvist
Fjärdefemman: Arvid Lundberg, Andrew Calof; John Norman, Axel Holmström, Adam Pettersson

Utanför: Fredrik Lindgren, Rob Schremp, Sebastian Aho, Marcus Pettersson, Nick Sörensen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *