Nära fullsatt arena väntar när HV71 idag gästar.

För drygt sjutton timmar sedan avslutades matchen mellan Växjö Lakers och Skellefteå AIK där hemmalaget Växjö segrade med 3-1. För drygt fjorton timmar sedan landade Skellefte på Falmarks flygplats, klockan 01.00 inatt. Optimal uppladdning inför match är det alltså inte för serieledarna men när man pratar med spelare och ledare så säger de att de inte ser några problem med sån här matchning då alla är överens om att man vill spela så mycket matcher som möjligt, så ofta som möjligt.

HV71 är annars ett lag som har mycket bra statistik mot Skellefteå såhär långt under säsongen, på de tre tidigare mötena lagen emellan så har HV71 segrat i alla och man har gjort det med resultaten som följer: 4-3 4-1 och 3-1, alla efter full tid. Så Skellefteå har verkligen en extra morot till kvällens drabbning och inför ett slutspel så är det viktigt att ha med sig bra resultat från potentiella motståndare.

Ännu en morot för hemmalaget kommer när man läser biljettstatusen inför kvällens match. Vid tio-tiden imorse så fanns det endast kvar 9 sittplatsbiljetter samt drygt 500 på ståplats. Så kvällens publiksiffra kommer mest troligen att nå upp mot 5900, kanske mer. Kul!

I Skellefteå så saknas Arvid Lundberg som saknar en hel del tänder efter att ha blivit träffad av en puck under Torsdags-träningen. Dessutom så saknas Fredrik Lindgren, som därmed missar sin femte raka match, och Rob Schremp som alltså återigen får se matchen från läktaren.

Så spelar Skellefteå AIK ikväll:
Målvakter: Markus Svensson, Erik Hanses

Förstafemman: Tim Heed, Martin Sevc; Martin Lundberg, Patrik Zackrisson, Janne Pesonen
Andrafemman: Anton Öhman, Niclas Burström; Kirill Kabanov, Erik Forssell, Pontus Petterström
Tredjefemman: Anton Lindholm, Erik Andersson; Oskar Sundqvist, Axel Holmström, John Norman
Fjärdefemman: Daniel Widing, Sebastian Aho; Andrew Calof, Pär Lindholm, Adam Pettersson

Saknas: Arvid Lundberg, Fredrik Lindgren, Rob Schremp, Nick Sörensen

Matchtips: 5-2 till hemmalaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *