Trio från AIK kallas in till Tre Kronor när KHL-lagen inte släpper sina spelare.

KHL har verkligen bestämt sig för att köra sitt eget race utan att bry sig om något annat. Det syns bland annat i CHL där man inte ställer upp, men framförallt så märks det i landslagsuttagningarna. När det ryska landslaget nu i slutet av denna vecka skall möta Tjeckien i två matcher så är det med ett kraftigt b-betonat lag som man ställer upp (se bild längst ned i texten).
Martin Sevc är ju som bekant uttagen till det tjeckiska landslaget och han var mycket missnöjd med detta:
– Det är alltid en ära att dra på sig landslagströjan för Tjeckien och det är givetvis speciellt att möta Ryssland, man vill alltid slå dem. Men när man ser deras lag till matcherna så känner man sig inte lika motiverad. Varför inte ställa upp med bästa laget?

Men KHL-lagen sätter inte bara stopp för sina ryska spelare, idag så fick Pär Mårts beskedet att sex svenska spelare från den ryska superligan stoppas av sina klubbar då spelarna Henrik Karlsson, Anders Nilsson, Erik Gustafsson, Linus Omark, Jimmie Ericsson och Andreas Thuresson som sagt stoppas.  Mer om detta kan ni läsa här.

Men ska man se något positivt med detta så kan man blicka på vilka namn som ersätter. Från Skellefteå AIK kallas Markus Svensson, Niclas Burström och Oskar Sundqvist in. Två spelare som alltså får göra sina landslags-debuter och det är givetvis väldigt kul för dessa killar att få den äran även om det ”bara” handlar om två matcher mot Finland.

ryss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *