Anton Lindholm berättar själv om matchstraffet.

Anton Lindholm är känd som en fysisk back och har med sin tuffa spelstil blivit lite av en publikfavorit i Skellefteå Kraft Arena. I kvällens match så gick dock det fysiska spelet lite över gränsen när Lindholm fick matchstraff för en huvudtackling på Brynäs Alexander Lindgren.

Vad säger du själv om utvisningen?
– Vad fasen ska man säga. Det är väl en sån här situation som kanske faller på mitt ansvar litegrann. Jag kanske borde ha avbrutit situationen för jag märker ju att han inte hinner få upp blicken innan jag kommer in. Men det är ju aldrig meningen att göra en ful tackling, att tacklas är en stor del av mitt spel och då måste jag ju spela så. Att det blev såhär är otur. Men det är delat ansvar att hålla upp blicken, och att ha respekt för sin motståndare och kanske inte köra över honom när han väl inte gör det.
Men om vi ser över en hel säsong så kanske du har hundra bra, schyssta tacklingar och nu är det en som slutar såhär.
– Ja det säger väl ändå en del om att mitt fysiska spel är ganska hårt men rättvist. Jag har aldrig varit inblandad i en sån här situation förut så det kanske är ett tecken på att jag inte är ute efter att skada folk.
Nu höll det ju på att bli riktigt kostsamt.
– Jo jag såg det, tur att vi hade Tim idag haha!
Du tror inte att du blir avstängd?
– Känslan är väl ändå att.. Eftersom att det är första gången jag är inblandad så kanske det inte blir. Men det är ju sånt här dom försökt stävja hela säsongen så vi får väl se vad som händer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *