Skellefteå seriesegrare SHL 14/15.

Efter en usel start på matchen där Leksand snabbt gick upp till en 2-0 ledning så reste sig Skellefteå och gjorde sex raka mål. Efter att Janne Pesonen gjort två mål, igen, så rullade det på för Skellefteå och de två sista perioderna var ett styrkebevis från seriesegrarna som faktiskt saknade fem ordinarie ikväll. Att hitta ord för att beskriva hur bra värvningen av Janne Pesonen är går inte, det finns inga superlativ som är nog. Match efter match så visar han vilken enorm vinnarskalle och vilken skicklighet han besitter. Ikväll så satte han 1-2 och 2-2 för att sedan ta grovjobbet framför Leksands-målvakten då han skymde denne vid Calofs 2-3 mål.

Skellefteå då, man har alltså just säkrat sin femte titel på tre säsonger, en siffra som kan stiga till sex ifall man nu går och vinner slutspelet också. Sjukt. Bara sjukt! För tio år sedan så var det väldigt få som trodde på detta, men med en metodisk plan som följts till pricka så har man tagit kliv för varje år i SHL och nu vänder alla föreningar i Sverige blickarna mot norr och drar lärdom av vad Skellefteå har gjort, det går inte att bara köpa in stjärnor och förvänta sig att något gott skall komma. Det krävs att man har en fungerande förening, från kansli till is. Det krävs att träningen inte bara fungerar på is utan även i gymmet. Där kan Skellefteå AIK stolt klappa sig på bröstet och säga att man har Sveriges bästa, Thomson. Mannen som inte viker en tum i sin metodiska träning och ställer krav som skall följas, mannen som följer alla individer och ser till att alla får individuellt anpassade tränings-upplägg. Mannen som nu fört Skellefteå till fem raka titlar och Charlotte Kalla till ett VM-guld i Falun.

Nej för mig så är det bara att gratulera Skellefteå AIK till ännu en titel, och jag tror att alla börjar inse att det inte är en slump. Men än är inget vunnet, Torsdagen den 12e Mars så spelas den första kvartsfinalen. DÅ börjar allvaret, och då krävs det att ni är som bäst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *