Röster om seriesegern.

Inför, under och efter dagens match så träffade bloggen flera profiler i laget och runt laget som fick säga sitt om vad årets serieseger betyder, vad som ligger bakom framgångarna och hur slutspelet kommer att gå. Här kommer en njutbar läsning för ni svartgula.

Per-Anders Israelsson, Klubbdirektör.

Grattis till seriesegern och femte raka titeln, vad ligger bakom denna framgång?
 Det finns ju en mängd skäl och det är ju att föreningen under många, många år jobbat och tagit steg för steg. Man har alltid haft målsättningen om att nå en ny version, från början så pratades det om att överleva som förening och sen efter ett tag så pratade vi om att nå SHL. Många sade att det inte skulle gå, men vi lyckades ta oss dit och vi har jobbat målmedvetet med strategier och försöka bli bättre. Vi otroligt duktiga medarbetare, vi har en bygd som stöttar oss publikmässigt så det är en mängd faktorer som lyfter in och sen har vi självklart väldigt duktiga hockeyspelare, ledare och sportchefer. Men hela organisationen kräver en hel del energi och pengar. Så det är så många som är inblandade i det, det är strategier på styrelsenivå, det är dagisklasser. Så den här framgången kommer från en ofantligt massa människors hårda arbete som gjort att vi är där vi är.
Inför denna säsongen så tappade ni ju en massa spelare, trodde du i din vildaste fantasi att ni skulle gå så här bra?
Att vinna för mig, jag har aldrig hållit på med idrott, men varje år som går så inser man att det här är en mental inställning, att våga tro på sig själv. När vi tappade massa spelare så samarbetade vi med Dixie PR och då myntade vi uttrycket, ”Här tvivlar ingen”. Det är nog det mest geniala budskapet vi har jobbat med någonsin. För någonstans så tog vi udden ur det här med alla spelartapp, vi ska framåt. Och jag tror inte att budskapet är orsaken till att det har gått så bra, men ändå. Vi skickade in en signal att näe, vi ska framåt! Vi ska inte skylla på att han och han har åkt, när man jobbar i idrottsbranschen så är det en naturlig process att spelare kommer och spelare går. Det är bara att förhålla sig till det, gratulera dem som lyckas och går vidare och sen får vi se hur vi ska lösa det.
Självklart så kommer vi att komma till säsonger där det kommer bli tufft, men Skellefteå AIK Hockey är en stark organisation som håller ihop väldigt många, en hel bygd.

Jesper Eriksson, Målvakt i Skellefteå AIK Hockey.

Klubbens femte raka titel och din första på seniornivå, beskriv känslan?
– Ja det är riktigt magiskt och helt underbart. Vi firade i omklädningsrummet med lite tårta, men seriesegern är ju bara ett delmål så nu siktar vi mot SM-guld.
Vad ligger bakom denna framgång?
Jag skulle säga att det handlar om hur konsekventa alla är, på träningar och genom alla åldrar i föreningen. Men fysbiten med Stefan Thomson är nog en av de största anledningarna, han är helt fantastisk.

Tobbe Lundqvist, Materialförvaltare i Skellefteå AIK Hockey.

Vad är det som ligger bakom alla era titlar?
Vi är bra tränade, jättebra grupp. Det har vi haft i flera år. Lasse har gjort ett jättebra jobb att hitta rätt gubbar. Det här är ett bra jobb.
Bra materialförvaltare?
– Ja det är ju de bästa, det är ju därför vi är där vi är. Haha! Nej men vi har tagit steg för varje säsong, ingen trodde att vi skulle gå så här bra i år men vi har en bra grund att stå på så jag är inte förvånad.
Hur går det i slutspelet då?
– Vi tar ju guld! Inga tvivel!

Fredrik Rydén, North Power.

Vad anser du vara anledningen till alla dessa titlar, och seriesegern i år?
Kontinuiteten. Jag tycker det ligger så mycket i det uttrycket, jag tycker det visar när man blir av med så mycket spelare och lyckas få in både de nya spelarna utifrån och de yngre underifrån att komma in i fysträningen och i ett system som funkar. Jag tror att utan systemet så hade vi kunnat ha hur bra sportchefer och hur bra tränare som helst men hade man inte haft den här linjen i spelet så hade man inte lyckats.
Vem blir Skellefteås viktigaste spelare i slutspelet?
Jag hoppas Martin Sevc, jag tycker han har varit rätt blek större delen av den här säsongen men jag hoppas han gör som han brukar varje år och steppar upp inför slutspelet. Men även Janne Pesonen  blir såklart superviktig, han är kanske den bästa spelare vi haft i laget förutom Joakim Lindström någonsin. Och det ser man ju i motståndarlagen att de också tycker, de försöker ju märka honom match efter match och är ute och jagar honom,
Hur långt går Skellefteå i slutspelet?
Final såklart!
Och där möter man?
– Jag tror ändå Frölunda. Jag tror att Växjö fortfarande är för orutinerade för att gå hela vägen.

Robert Karlsson, anställd av Skellefteå AIK Hockey.

Vad skulle du säga ligger bakom föreningens framgångar?
Man är konsekvent och vet vad man gör från säsong till säsong. Det spelar ingen roll vem som spelar, utan alla vet vad man ska göra med bra träningsupplägg och allt sånt.
Vem blir Skellefteås viktigaste spelare i slutspelet, Sevc eller Pesonen?
Ooh. Det var en tuff fråga. Jag tror fan jag säger Pesonen, man vinner ju matcher genom att göra mål haha!

Daniel Widing, Skellefteå AIK.

Vad betyder en serieseger?
Ja för mig personligen så betyder det oerhört mycket. När man lägger av så är det sånt här man minns. Jag har aldrig varit med om att vinna en serie förut utan ”bara” ett SM-guld. Det är ju kul, man blir ju liksom stolt. Man tillhör en jävla tight grupp som gör det här ihop, man kommer att tillhöra historien. Just nu kanske det som att första delmålet är avklarat, men när man lägger av så är det sånt här man minns.
Blir det ett SM-guld i vår?
Ja det är klart, finns inget annat. Det är ju vårat mål och som sagt så finns det inget annat.

Andrew Calof, Skellefteå AIK.

Grattis till titeln, din första i seniornivå!
Ja det är definitivt en bra känsla. Speciellt i en så bra liga som den här.
Vad betyder det här för er när ni nu går in i slutspelet?
Det ger oss en massa självförtroende, för varje individuell spelare och för laget som helhet. Det var underbart att se hur vi hela året tog oss tillbaka från underlägen och förluster, och det visade sig att under hela året så kunde vi alltid lita på varandra i laget. Oavsett vem som spelade så visste man att man hade en bra kille på isen.

Oskar Sundqvist, Skellefteå AIK.

Serieseger, hur stort är det?
– Det är såklart väldigt stort, det visar att vi är det bästa laget över tid och man värderar en serieseger högt ändå tycker jag. Det smäller väl inte riktigt lika högt som ett SM-guld men det smäller högt ändå!
Vad är det som gör att ni försvarar eran titel?
Ja vi har ju Anton Lindholm, HAHA! Nej men vi har hållit en hög nivå genom hela säsongen och kanske haft mindre svackor än förra året och det tycker jag tyder på en otrolig styrka i den här gruppen och det visar att vi gör något bra så nu gäller det att fortsätta på samma spår.

Erik Hanses, Skellefteå AIK.

Vad betyder den här seriesegern för dig?
Jag har inte reflekterat över det så mycket faktiskt. Man är så inne i det och fokuserar på nästa träning och nästa match. Men självklart så är det otroligt kul att vara delaktig i det, men det är väldigt starkt av oss och det var ju inte många som trodde på det här inför säsongen.

Kirill Kabanov, Skellefteå AIK.

Grattis till titeln, din första på seniornivå va?
Ja det är det. Verkligen en bra känsla, eller jag hade två titlar i Bridgeport (AHL). Vi kom sist två år i rad, så det är ju också en titel. Nej men seriöst, det viktigaste står framför oss. Om vi inte vinner cupen så betyder inte det här någonting. Så vi kommer att fortsätta att kämpa, kriga, blockera skott tills bucklan är vår!

Markus Svensson, SkellefteåAIK.

Grattis till seriesegern, du fick ju sitta hemma i soffan och se den bärgas, vad betyder det här för er som lag?
Tack så mycket. Men ja det är såklart väldigt skönt! Det är bra för oss att vara garanterad hemmaplansfördel genom hela slutspelet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *