Nu börjar den häftigaste tiden på året!

Hockeylovers! Vilken tid vi har framför oss, på mindre än två månader så ska allt detta avgöras:

* Vem som tar SM-guld.
* Vilka lag som går upp från Hockeyallsvenskan. (Garanterat två nya lag nästa år när serien utökas till 14 lag), först med en ren final mellan Västerås och Karlskrona, följt av en ny avgörande matchserie mellan förloraren i finalen och ettan i ”Slutspelsserien” som spelas mellan lag 3 och 8 i Allsvenskan.
* Två matchserier där Modo tar emot tvåan i ”slutspelsserien” och Leksand tar emot trean i ”slutspelsserien”
* Det ska avgöras vilka lag 4 lag ur den Allsvenska Kvalserien som får spela i Sveriges näst högsta liga nästa år. Där gör Södertälje, AIK, Pantern, Sundsvall upp tillsammans med segrarna i matchserierna mellan Troja/Ljungby-Västervik och Tingsryd-Huddinge.

WOW! Vi kommer att ha högkvalitativ hockeyunderhållning varje kväll i stort sett och det kommer att bjudas på kamp, blod och svett i häftiga matchserier där allting kommer att avgöras. För fansen som har sitt favoritlag i denna kamp kommer det att vara ångestfyllt men för oss som står som opartiska så är det den bästa tiden på året.
Många säger att det här är sista chansen för lag från Hockeyallsvenskan att ta sig upp till SHL så vi kommer att få se desperata, heltaggade och hänsynslösa lag från HA göra upp och ge sitt yttersta för sin SHL-existens kommande år.

Hur slutar det då?

Om vi börjar med den hockeyallsvenska finalen så tror jag att Västerås kommer att ta steget upp via en komfortabel 3-1 seger i matcher mot Karlskrona. Av vad jag har sett av Västerås så ser de oerhört starka ut och fast beslutna att i år ta sig upp. Man har en bra bredd i sitt lag, kryddad med spets och man har under säsongen fått in rollspelare som jag tror blir avgörande. Västerås är ett klassiskt lag som jag välkomnar till SHL.

Vidare så tror jag att Malmö vinner slutspelsserien före Rögle BK på andraplats och Björklöven på tredje. Detta betyder att vi får dessa matchserier:
Malmö – Karlskrona : Här tror jag att Malmö, stärkta av förstaplatsen i slutspelsserien och fyllda av revanschlusta efter en faktiskt ganska dålig säsong slår KHK och man gör det med 4-2 i matcher.
Modo – Rögle : Modo som gjort en av sina sämsta säsonger i klubbens historia kommer med dåligt självförtroende och har bevisligen väldigt stora problem att föra spelet i matcher. Rögle kommer med den klassiska ”inget att förlora” känslan och kommer att göra allt för att göra Modos vardag grå. Jag tror faktiskt att den här matchserien kan gå till sju matcher men i slutändan så tror jag ändå att Modo löser situationen, men Rögle kan lika gärna gå upp. Men jag tippar ändå 4-3 i matcher till Modo.
Leksand – Björklöven : ”Löven” har gjort en kanonsäsong och överträffat allas förväntningar, men här tar det stopp. Leksand är alldeles för bra och vinner med 4-1 i matcher. Björklövens enda hopp är att spelare som Ryno och Ritola är skadade, då sätter jag ett varningens finger för Umeå-laget. Tomi Sallinen kommer att bli poängkung i den här matchserien!

Då har vi bara kvar den Allsvenska kvalserien och i ärlighetens namn så är det den jag har minst koll på. Men givetvis så är Södertälje och AIK storfavoriter, även om båda två har varit besvikelser i år så har man alldeles för bra lag för att misslyckas när hela 4 av 6 lag klarar kvalet. De två lag från Division 1 som jag ser som största hoten är Sundsvall, som har ett skrämmande bra lag på papperet DIV1-mässigt, och Pantern. De två lagen vann sina serier av en anledning och har i lugn och ro fått ladda upp för denna kvalserie.

 

Någon läsare som vill prova på att tippa hur allt detta slutar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *