Do or die.

Nu är vi inne i den del av säsongen där det kommer ner till enskilda matcher, enskilda misstag och enskilda individuella prestationer. Spelare som vågar bryta mönster blir ofta hjältar men ibland även syndabockar. Det här är hockey för mig.
Det här är.
DO OR DIE.

Och just ikväll så är det just DO OR DIE som gäller för Färjestads BK och Djurgårdens IF. Och i viss mån även Malmö Redhawks..

Färjestad gick inte att känna igen i Lördags och det kom inte ens som en överraskning när Brodecki avgjorde direkt i förlängningen.Brynäs var det bättre laget och spelade bättre efter sitt material, nyttjade det till fullo. Anförda av superkedjan med Rödin, Sweatt och Scott så sitter nu Gävle-laget i förarsätet inför kvällens match. Och det krävs nu att det klassiska laget från Karlstad kommer upp och gör en av sina bästa matcher i år, för annars så missar laget sitt första slutspel på 21 år.  Och jag tror faktiskt inte att man klarar av det, jag tänker inte våga mig på ett resultat-tips för det kan sluta hur som helst. Men jag tror att Brynäs säkrar avancemanget till SM-slutspelet ikväll.

Djurgården stod för en riktig plattmatch i Lördags och man hade bara tur att Luleå också gjorde en riktigt dålig match för annars så hade det kunnat bli pinsamma siffror i Norrbotten. Det såg nästan ut som att mesta mästarna var nöjda med att bara vara i Play-in och man såg inte ens skymten av någon slags vilja. Ikväll så kommer man att bli burna av sin fantastiska hemmapublik och känslan är att man tar den här matchserien till en avgörande match imorgon i Luleå. Jag hoppas och tror att det blir mer kamp och mer mål än förra matchen, för jag hade faktiskt rätt stora förväntningar på denna matchserien..

Malmö har också satt sig i en riktigt kass situation. Efter att ha strulat till det i slutet av serien så kom man in till den så kallade ”slutspelsserien” som favoriter men i de två inledande matcherna så har man spelat riktigt dålig ishockey och förlorat på hemmaplan mot Rögle och sedan på bortaplan mot Vita Hästen. Ikväll möter man Björklöven hemma och även om de kan ta sig vidare även om de förlorar så känns det som att det krävs att man vinner ikväll. Annars blir det RIIIIKTIGT jobbigt.

Vi har även två andra matcher i slutspelsserien där Rögle tar emot Vita Hästen och BIK Karlskoga tar emot Mora IK. Ni får ingen text inför dessa matcher men ikväll så kommer en genomgång av alla fem matcher som spelats ikväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *